Kocaeli'deki FETÖ/PDY davasında karar

Kocaeli'deki FETÖ/PDY davasında karar

Mahkeme heyeti, davada yargılanan 8 sanıktan 5'ine "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl üçer ay hapis cezası verdi

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında açılan davada yargılanan 8 sanıktan 5'i, 6 yıl üçer ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları belirtilen, "silahlı terör örgütüne üye olma", "kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" ve Körfez ilçesinde bir iş adamına baskı kurarak FETÖ için himmet istedikleri, verilmeyince de operasyon düzenledikleri suçlaması yönetilen 3'ü tutuklu 8 sanıkla avukatları katıldı.

Dosyadaki firari sanıklar Ali Öztürk, Mustafa Kızıltaş ve Vedat Ateş'in dava dosyasından ayrılması kararı verildi.

Duruşmada söz verilen tutuklu sanıklar Hasan Kasımoğlu, Şeref Gökkaya ve Mehmet Ağzıbağlı, örgüt üyesi olmadıklarını savunarak, tahliyelerini ve beraatlarını talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklar Abdurrahman Duran ve Muhammet Halim İskender ile tutuklu sanıklar Kasımoğlu, Ağzıbağlı ve Gökkaya'yı "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl üçer ay hapsine, gözaltında ve tutuklulukta geçirilen sürenin cezalardan mahsubuna, kaçma şüphelerinin bulunmaması gözetilerek sanıklar Ağzıbağlı, Gökkaya ve Kasımoğlu'nun bu suçtan tahliyesine, tüm sanıklar için yurtdışına çıkış yasağı konulmasına hükmetti.

Heyet, O.Ö, S.G. ve H.D'yi "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan, Duran, Kasımoğlu, Ağzıbağlı, İskender ve Gökkaya'yı da "kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" suçundan beraatına karar verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :