Kocaeli'deki FETÖ/PDY davası

Kocaeli'deki FETÖ/PDY davası

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, eski Kocaeli FEM Dershaneleri Genel Müdürünün "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını talep etti

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, eski Kocaeli FEM Dershaneleri Genel Müdürü M.K'nin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve ve "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlamaları yöneltilen tutuksuz sanık ile yakınları ve avukatı katıldı.

Duruşmada, benzer suçlardan 2 farklı dosya, sanığınki ile birleştirildi.

Bu dosyalardan birinde tanık N.K'nin hakkındaki ifadelerinin okunması üzerine sanık M.K, N.K'nin dershanede öğretmen olarak görev yaptığını belirterek, aleyhe olan ifadeleri kabul etmedi.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanığın "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçundan beraatine, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan ise cezalandırılması yönünde karar verilmesini istedi.

Sanık avukatı Fatih Dişçi ise mütalaaya ilişkin yazılı savunma yapmak üzere süre talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık avukatına yazılı savunma yapması için süre verilmesine karar vererek, duruşmayı 2 Mayıs'a erteledi.

- İddianame

Eski Kocaeli FEM Dershaneleri Genel Müdürü M.K. hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve ve "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlamasıyla hazırlanan iddianamede, sanığın 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :