Kocaeli'deki FETÖ/PDY davası

Kocaeli'deki FETÖ/PDY davası

Meslekten ihraç edilen eski deniz subayının yargılanmasına başlandı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan sanığın davasının görülmesine başlandı.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "FETÖ/PDY'ye üye olduğu" ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddiasıyla tutuklu bulunan, meslekten ihraç edilen eski deniz teğmen Abdulkadir Gün ile avukatı Mustafa Tekinkuş katıldı.

Gün, savunmasında, üzerine atılı suçlamaları reddetti.

ByLock yüklemediğini ve kullanmadığını belirten Gün, "Gemide çalışıyordum. Gemide cep telefonumun internetini bazen diğer arkadaşlarıma da açıyordum. O şekilde başkası tarafından yüklendiyse bilemem. Telefonumda Viber, Skype, Tango, Kakao Talk ve WhatsApp gibi programlar kullanmıştım. Denizciyim, çoğu zaman gemide ve yurt dışında bulunabiliyoruz. İnternet üzerinden yakınlarımla görüşebilmek için bu programları yükledim. Ancak ByLock söz konusu değildir." şeklinde konuştu.

Gün, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Donanma Komutanı ile bir komodorun TCG Yavuz Fırkateyninde alıkonulduğunu aktaran Gün, "Ben TCG Tufan gemisinin silah subayı olduğum halde TCG Yavuz gemisindeki Donanma Komutanını alıkoyan kişileri gidip çevrelemek, zapturapt altına almak görevi bize verildi. Bizim gemi gitti o görevi yerine getirdi. Daha sonra 2 amiral sahil güvenlik botuyla kaçarken biz de TCG Tufan gemisiyle onları kovaladık. Yetişemedik ancak kovaladık. Darbeye direnen kişi olarak FETÖ örgütü ile suçlanıyorum." diye konuştu.

Sanık avukatı Tekinkuş da müvekkili asker olduğu halde darbeye teşebbüsten kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin hakkında karar verildiğini, ByLock iddiasıyla hakkında dava açıldığını kaydetti.

ByLock tespitine dair dosyadaki raporun delil özelliği taşımadığını savunan Tekinkuş, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, dijital materyallerle ilgili raporun beklenmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :