Kocaeli'deki FETÖ/PDY davaları

Kocaeli'deki FETÖ/PDY davaları

Meslekten ihraç edilen tutuklu 3 emniyet mensubunun yargılandığı davaların görülmesine başlandı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen tutuklu 3 emniyet mensubunun yargılanmasına başlandı.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "FETÖ/PDY'ye üye olduğu" ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddiasıyla tutuklu bulunan ve meslekten ihraç edilen emniyet müdürü Uğur Eldemir ve avukatı Hakan Lamper katıldı.

Sanık Eldemir, hakkındaki suçlamaları reddederek, telefonuna ByLock yüklemediğini ve kullanmadığını öne sürdü.

Avukat Lamper de iddianamede delil olarak sadece imzasız ve kaşesiz ByLock ekran çıktısı bulunduğunu iddia ederek, müvekkilinin hiçbir terfisinde yardım almadığını ileri sürdü ve tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, ByLock raporu ile dijital verilerin yeniden istenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

- Tutuklu sanık Ersin Çevikel

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki diğer duruşmaya da aynı suçtan tutuklu eski Başpolis Ersin Çevikel ve avukatı Fedai Okumuş katıldı.

Sanık Çevikel, hakkındaki suçlamaları reddederek, telefonuna ByLock yüklemediğini ve kullanmadığını öne sürdü.

İddianamede yazılı telefon numarasını bilmediğini ve bunun kendisine ait olmadığını iddia eden Çevikel, ByLock programını gözaltındayken öğrendiğini savundu.

Avukat Okumuş da iddianamedekiyle rapordaki numaranın farklı olduğunu anlatarak, müvekkilinin darbecilerle 15 Temmuz'da mücadele ettiğini, Bank Asya hesabını da kredi aldığı için açtığını savunarak tahliyesini istedi.

Aranın ardından mahkeme heyeti, ByLock raporu ile dijital verilerin yeniden istenmesine, Bank Asya hesap hareketliliğinin sorgulanmasına, iddianame ve ByLock raporundaki numaranın kime ait olduğunun sorulmasına ve sanığın tutukluluğunun devamına karar verdi.

- Tutuklu sanık Güner Yılmaz

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada da aynı suçtan tutuklu eski emniyet müdürü Güner Yılmaz ile avukatı Özkan Koçak hazır bulundu.

Sanık Yılmaz, ByLock kullandığı iddiasını reddederek, "2014'e kadar akıllı telefon kullanmadım. 2014-2015 yıllarında Iphone 5 marka telefon kullandım ve 2015 yılında bu telefonu ikinci el mağazasına satarak Iphone 6 marka telefon aldım. Medyada yer alan bilgilere göre söz konusu uygulama bu telefonlarla uyumlu değil ve indirilemiyor. Kesinlikle bu programı kullanmadım, bu programın adını ilk defa 15 Temmuz sürecinde duydum." diye konuştu.

Babasının şehit olduğunu ve polis kolejine de 1987'de şehit kontenjanından girdiğini anlatan Yılmaz, "Polis kolejine nasıl girdiğim bellidir. Ne ben ne de çocuklarım hiçbir zaman bu örgütün okullarına ve dershanelerine gitmedik. Adli kontrol şartıyla tahliyemi talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Avukat Özkan da müvekkilinin hiçbir silahlı terör örgütüyle bağlantısı olmadığını, hiyerarşik yapısında görev almadığını ve atılı suçlamalarla ilgili hiçbir somut delil bulunmadığını öne sürerek, Yılmaz'ın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını ve yargılama sonunda beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, ByLock raporu ile dijital verilerin yeniden istenmesine ve sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler