Kocaeli'deki cinayet davasında karar

Kocaeli'deki cinayet davasında karar

İzmit'te tarlada elleri bileklerinden kesilmiş ve ağzı bantlanmış halde bulunan Nuran Dutlu'yu öldürmekten yargılanan Muhammet Yıldız, ağırlaştırılmış müebbet ve 16 yıl hapis cezasına mahkum edildi- Diğer sanıklar Sertaç Özer ile Vedat Ay'a beşer yıl, Ari

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin İzmit ilçesinde geçen yıl tarlada elleri bileklerinden kesilmiş ve ağzı bantlanmış halde bulunan Nuran Dutlu'yu öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Muhammet Yıldız, ağırlaştırılmış müebbet ve 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli 3 . Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 9. duruşmasına, tutuklu sanıklar Muhammet Yıldız ve Sertaç Özer ile tutuksuz sanık Mustafa Barış Yurtsever katıldı.

Müşteki avukatı Esin Yeşilırmak, sanık Sertaç Özer'le ilgili esas hakkındaki mütalaaya katılmadıklarını belirterek, Özer'in olay sırasında diğer sanık Muhammet Yıldız ile aynı evde bulunduğunu ve suça iştirak ettiğini savundu.

Sanık Özer'in olay sırasında uyuduğunu iddia etmesi ve olayla ilgisi olmadığını söylemesinin inandırıcı olmadığını ileri süren Yeşilırmak, tüm sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Özer'in avukatı Selman Balta ise müvekkilinin öldürme eylemine iştirak etmediğini, bu nedenle lehine olan yasa hükümlerinin uygulanmasını ve tahliye edilmesini istedi.

Son sözü sorulan sanık Muhammet Yıldız ise samimi olarak tüm gerçekleri bildirdiğini, takdirin mahkemede olduğunu söyledi.

- Sanıklara verilen cezalar

Mahkeme heyeti, sanık Muhammet Yıldız'ı, Nuran Dutlu'yu öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Yıldız'a, ayrıca "gece vakti yağma" suçundan 12, "başkasına ait banka veya kredi kartını sahibinin rızası olmaksızın kullanmak" suçundan da 4 yıl hapis cezası verildi.

Heyet, "gerçeğin meydana çıkmasını engellemeye çalışmak" suçundan Yıldız'ın kız arkadaşı Sertaç Özer ile Vedat Ay'ı beşer yıl, Arif Çamur ile Mustafa Barış Yurtsever'i de "işlenen suçu yetkili makamlara bildirmediklerinden" birer yıl hapis cezasına çarptırdı. Özer, verilen cezanın miktarı ve tutuklama tarihi gözetilerek tahliye edildi.

"Suçu bildirmeme" suçunu işleyen sanıklar Murat Avcı ve Mehmet Kaynar ön ödeme uyarısına uyarak adli para cezasını ödediklerinden, bu sanıklar hakkında açılan kamu davası düşürüldü.

Sanık Serkan Altıok'un da cezalandırılmasına yeterli derecede delil elde edilemediğinden beraatine karar verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :