Kocaeli'deki cinayet davası

Kocaeli'deki cinayet davası

İzmit ilçesinde taksiciyi bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan 2 sanığın yargılanmasına başlandı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin İzmit ilçesinde aracına bindikleri taksiciyi bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan 2 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Oğuz ve kuzeni Yıldıray Seyhun ile avukatlar ve müştekiler katıldı.

Duruşmada söz verilen sanık Oğuz Seyhun, kuzeniyle alkol ve uyuşturucu hap aldıktan sonra taksiye bindiklerini belirterek, maktulün alkollü olduklarını anlayınca kendilerini araçtan indirmeye çalıştığını savundu.

Bunun üzerine tartışmaya başladıklarını ifade eden Seyhun, "Tartışmanın devamında Yıldıray'a eliyle vurdu. Ben de araya girmeye çalıştım çünkü ikisinin arasında arbede çıkmıştı. Bu sırada maktulün elinde bıçak olduğunu gördüm. Araya girmeye çalışırken sağ kalçamdan yaralandım. Bilahare araçtan indim. Kavga meydana geldi. Maktule 2 kez tekme attım. Bunun dışında herhangi bir kesici alet veya başka bir şeyle vurmadım. Olayda Yıldıray'ın elinde bıçak olduğunu görmedim. Olaydan sonra kayıtları izlerken onun elinde bıçak olduğunu gördüm. Olaydan dolayı pişmanım." şeklinde konuştu.

Sanık avukatı Şeyma Şirin Gül de müvekkili Oğuz'un maktule yönelik ölüm sonucunu doğuracak eylemi olmadığını öne sürerek, tahliyesini talep etti.

Maktulün oğlu Fatih Özkaraman ise sanık Seyhun'un ileri sürdüğü hususların doğru olmadığını, babasının bıçak taşımadığını anlattı.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluklarının devamına, Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesine yazılan müzekkerenin cevabının beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İzmit'te 7 Ekim'de 41 T 0445 plakalı taksinin sürücüsü Ali Özkaraman'la araca binen Oğuz ve Yıldıray Seyhun arasında tartışma çıkmış, taksi şoförü, bıçakla yaralanmıştı. Oğuz Seyhun'un da yaralandığı olayda hastaneye kaldırılan Özkaraman, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :