Kocaeli'de taksicinin ölü bulunması

Kocaeli'de taksicinin ölü bulunması

Vali Güzeloğlu:- "Kardeşimizin ailesine gelir ve nafaka olmak üzere bir taksi alınacağı noktasında valilik olarak kampanyamıza gerekli izinleri verdik. Biz de valilik olarak bu kampanyaya 10 bin lira bağışta bulunuyoruz"- "Kardeşimizin katilleri yakalandı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 19 Kasım'da ölü bulunan taksici Halil Güney'in ailesi için başlatılan yardım kampanyasına 10 bin lira bağışta bulunacaklarını belirterek, "Kardeşimizin katilleri yakalandı, adalete teslim ediliyorlar ve gereken cezayı da adalet önünde alacaklar." dedi.

Kocaeli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kemal Kaya'yı ziyaret eden Vali Güzeloğlu, esnafın gündemdeki meseleleriyle ilgili yoğun mesai harcadıklarını vurgulayarak, sorunların çoğunu çözüme kavuşturduklarını bildirdi.

Kocaeli'nin Derince ilçesinde 19 Kasım'da taksici Halil Güney'in kaybolduktan sonra cesedinin bulunmasına değinen Güzeloğlu, şöyle devam etti:

"Biliyorsunuz geçtiğimiz hafta Yenidoğan taksi durağını ziyaret etmiş, orada şoför kardeşimiz Halil Güney'in ailesine ve taksici esnafımıza başsağlığı dilemiştik. Orada ifade etmiştik, 'cinayetin katillerini en kısa süre içerisinde bulacağız'. Devlet olarak bu kararlılığımız ve sözümüzü yerine getirdik. Kardeşimizin katilleri yakalandı, adalete teslim ediliyorlar ve gereken cezayı da adalet önünde alacaklar. Bu sözümüzü Kocaeli kamuoyuna, tüm şoför esnafımıza vermiştik. Kardeşimizin ailesine gelir ve nafaka olmak üzere bir taksi alınacağı noktasında valilik olarak kampanyamıza gerekli izinleri verdik. Çalışmalar, bağışlar başladı. Biz de valilik olarak bu kampanyaya 10 bin lira bağışta bulunuyoruz. Kardeşimizin bağışlarla birlikte inanıyorum ki yıl sonundan önce arabasını alıp taksi durağına teslim edeceğiz ve inşallah eşi ve çocukları için de bir katkı sağlamış olacağız."

Vali Güzeloğlu, daha sonra Kaya ve oda üyelerine teşekkür ederek, sorun ve taleplerini dinledi.

Ziyarete, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci ve İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz de katıldı.

Kocaeli'de müşteri almak için çalıştığı duraktan çıktıktan sonra kendisine ulaşılamayan Halil Güney, 19 Kasım'da Derince ilçesinde ölü bulunmuştu. Yapılan incelemede, Güney'in karnından pompalı tüfekle vurulduğu belirlenmiş, yapılan teknik ve fiziki takibin ardından ekipler, cinayetle ilgili İzmit ve Derince'de farklı adreslere düzenlenen operasyonda olayla ilgili G.Y, M.Y, M.T. ve G.K'yi gözaltına alınmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :