Kocaeli'de 28 Şubat fotoğraf sergisi

Kocaeli'de 28 Şubat fotoğraf sergisi

Körfez ilçesinde açılan sergide, darbe sürecinde yaşananların anlatıldığı 80 kare fotoğraf yer aldı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, "28 Şubat Modern Darbe ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Tütünçiftlik Kültür Merkezinde açılan sergide yaptığı konuşmada, 28 Şubat'ta büyük baskılar uygulandığını belirtti.

28 Şubat’ı unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyleyen Baran, geçmişte darbeler yapıldığını, bu milletin çok zulüm çektiğini kaydetti. Baran, "Ama inanın en büyük darbe, önce 15 Temmuz ardından da 28 Şubat’tır. 28 Şubat’ta çok büyük sıkıntılar yaşandı. Ben kızımı imam hatibe gönderemedim. Ama hamdolsun bu sıkıntıları aştık. Bugün başı örtülü, açık diye bir ayrım yok. İnanca yapılan baskı ve zulümlerin ortadan kalktığı bir dönemdeyiz. Daha yapılacak çok işimiz var. Tabii siz gençlere önemli görevler düşüyor. En önemlisi de vatana millete sahip çıkacak, muhafaza edeceksiniz." diye konuştu.

Kocaeli İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği (KİHMED) Başkanı Sebahattin Yamak da 28 Şubat’ın üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen etkilerinin hala diri olduğunu söyledi.

"Biz imam hatipliler olarak o dönemin en büyük sıkıntılarını çeken bir nesiliz." diyen Yamak, bu serginin yeni neslin geçmişte neler yaşadığını görmesi ve bilmesi açısından önem taşıdığını anlattı. Yamak, "28 Şubat, inananların ve inançlı kesimlerin Hiroşimasıdır. Başkanımız İsmail Baran da o sıkıntılı günleri yaşamış ve her zaman destek olmuş bir ağabeyimiz. Ona duruşundan dolayı tekrar teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Sergide, 28 Şubat sürecinde yayımlanan gazetelerde yer alan haberlerin, Necmettin Erbakan'ın ve vatandaşların yaşadıklarını yansıtan 80 fotoğraf yer aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :