Kocaeli yerli otomobil üretimine talip

Kocaeli yerli otomobil üretimine talip

KSO Başkanı Zeytinoğlu:- "Kocaeli yerli otomobil üretimiyle ilgili her türlü teknik altyapıya sahip. Proje için her türlü katkıyı vermeye hazırız"

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli'nin yerli otomobil üretimiyle ilgili her türlü teknik altyapıya sahip olduğunu belirterek, proje için her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell Grubu ve Zorlu Holding'in yer aldığı Ortak Girişim Grubu tarafından yapılacak yerli otomobilin, otomotiv üssü Kocaeli'de üretilmesi için her türlü desteği vermek istediklerini belirtti.

Yerli otomobil üretimi için gereken yerin bulunması konusunda destek sağlamaya hazır olduklarını vurgulayan Zeytinoğlu, şunları kaydetti:

"Başta yan sanayi olmak üzere Kocaeli'nin otomotiv endüstrisindeki birikiminden, yerli otomobil projesinin gerçekleştirilmesi sürecinde de yararlanılmalı. Kocaeli yerli otomobil üretimiyle ilgili her türlü teknik altyapıya sahip. Proje için her türlü katkıyı vermeye hazırız."

Zeytinoğlu, Kocaeli'nin birçok sektördeki birikiminin SANTEK Fuarı'nda da kendini gösterdiğine dikkati çekerek, "SANTEK 2017'de Türkiye'nin sanayi devlerine ev sahipliği yapmak bizleri mutlu etti. Fuar gerek yurt dışı, gerek yurt içinden 30 bin 428 kişi tarafından ziyaret edilerek, sektöre önemli bir ivme kazandırdı." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :