Kocaeli Gençlik Çalıştayı

Kocaeli Gençlik Çalıştayı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu: (4)- "Şimdi yeni bir oyun sergilenmek isteniyor; sanki aylardır bu ülkede terör eylemleri olmuyor, sanki terör örgütleriyle hiçbir bağları yokmuş gibi teröristlere destek vermiyorlarmış gibi bu terör odakların

İSTANBUL (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şimdi yeni bir oyun sergilenmek isteniyor; sanki aylardır bu ülkede terör eylemleri olmuyor, sanki terör örgütleriyle hiçbir bağları yokmuş gibi teröristlere destek vermiyorlarmış gibi bu terör odaklarının siyasi uzantıları çark etmeye başladılar. Yapılan açıklamaları görüyorsunuz; sırtını terör örgütlerine yasladıklarını pervasızca açıklayanlar bugün çıkıyorlar 7 Haziran öncesinde takındıkları sahte maskelere sığınıyorlar. Millet sizin gerçek yüzünüzü gördü. Türkiyelileşme yalan hikayesiyle başlayıp, çukurları, barikatları savunun, canlı bomba taziyesine giden gerçek yüzünüzü herkes gördü." dedi.

Davutoğlu, Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kocaeli Gençlik Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, kadınlara ve yaşlılara hürmetten hiçbir zaman vazgeçilmemesi gerektiğini dile getirerek, "Genç kardeşlerimin hepsine sesleniyorum; çocuğa ve kadına karşı kim şiddet uygularsa, kim gayriahlaki bir tavır içine girerse öncelikli vazifeniz onu durdurmak, bütün bu şiddete karşı en net tavrı sizin almanızdır. AK Parti gençleri kadına karşı şiddet konusunda da öncü bir rol oynayacak, bundan eminim." diye konuştu.

Gençlere, "Her türlü ayrımcılığın tam karşısında olun" öğüdünü veren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Birisi eğer yanınızdaki kardeşinize 'o Kürt'tür, bu Türk'tür, o Sünni'dir, bu Alevi'dir' dediklerinde dönün, 'Biz kardeştik, kardeşiz, kıyamete kadar da kardeş kalacağız' diye de haykırın. Her zaman her yerde adaletli olun. Adaletinizden her zaman emin olun. Sizin ve hepimizin rehberi ve öncüsü alemlere rahmet Hz. Muhammed'in unvanı 'Muhammedül Emin'. Değil dostları, düşmanları bile ona emin ismini vermişlerdi. Sizin de en karşı olduğunuz muhataba dahi size emin ismini verecek şekilde adil olun, güvenilir olun, çünkü biz bu ülkeyi emin ellere teslim etmek istiyoruz. Muhammed-ül Emin'in yolundaki emin ellere size teslim etmek istiyoruz. 'Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim' diyen efendimizin hayata bakışını, adaletini örnek alın. İyiliği yayın, kötülükten sakındırın, önce ahlak ve maneviyat ilkesini düstur edinin: Her zaman örnek olun. Bu ülke için, bu millet için fikir çilesi çekin, ter dökün. Ter dökmeden hiçbir kariyer hesabı yapmayın. İnşallah güzel kariyerler sizi bekliyor. Ama ben AK Parti gençliğinde kariyerizim görmek istemiyorum. AK Parti gençliği kariyer aşkıyla değil, dava aşkıyla yola çıkar, gelen bir makam olduğunda da onun hakkını verir. Her zaman her yerde adalet, merhamet ve şefkat sahibi olun. Yetimlere özellikle ihtimam gösterin. Suriye'den gelen mülteci kardeşlerimize siz de gençler olarak gidin elinizi uzatın. Her bir genç kardeşim bir muhaciri kendine kardeş edinsin. Biz bu imtihanı aştığımızda Allah da yolumuzu açıyor ve açacak. Kendinizi geleceğe hazırlayın, insanlık birikimlerinin tümüne sahip olun. Doğu-Batı ayrımı etmeden bütün insanlık klasiklerini okuyun. Bütün bunlar sizin zihninizi, gönlünüzü zenginleştirecektir."

- "Millet sizin gerçek yüzünüzü gördü"

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin dirliğine ve beraberliğine kasteden hain terör odaklarıyla mücadelenin kesintisiz sürdüğünü, Türkiye'de 35 yıllık mazisi olan teröre karşı Cumhuriyet tarihinin en yüksek yoğunluklu mücadelesinin verildiğini ifade ederek, "Bu mücadelede destanlar yazan güvenlik güçlerimizin her birinin alınlarından öpüyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." dedi.

PKK gibi eli kanlı terör örgütlerinin hedefinde yer alan Türkiye'nin, dünyaya terörle mücadelenin nasıl yapılacağını da gösterdiğini belirten Davutoğlu, "Yürüttüğümüz etkin ve kararlı mücadele karşısında bölücü terör örgütünün düştüğü durum ortada. Operasyonlar karşısında artık bitme aşamasına gelen örgüt ve destekçileri her sıkıştıklarında kendilerine manevra alanı oluşturacak yeni oyunlara yelteniyorlar. İşte camileri yakan, minarelerinden ezanı susturup kendi marşını çalan Kuran-ı Kerim'in içine bomba tuzaklayanların bir anda cuma namazını, üç ayları hatırlaması böyle bir oyundu." ifadelerini kullandı.

Ülkenin başbakanı ve bir vatandaşı olarak Diyarbakır'a cuma günü buluşmaya gidişinden önce perşembe günü 7 polisin şehit edildiğini hatırlatan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gençler, bunlar bizi tanımıyorlar. Akşam 5 gibi 7 polis kardeşimin şehit edildiğinde, muhtemelen zihinlerde şu vardı: 'Başbakan bu şekilde Diyarbakır'a gelmekten vazgeçebilir.' Bildiri yayınladılar; 'bütün kepenkler kapanacak, başbakan Diyarbakır'da protesto edilecek.' Arkadaşlar, bunlar bizi tanımıyorlar. Biz son nefesin ancak Allah'ın elinde olduğunu biliriz. Başka hiç kimsenin elinde değildir. Ve ertesi gün 4 bakanla değil 9 bakanla gittim Diyarbakır'a, eşimle, arkadaşlarımla birlikte buradaydım. Ve orada ses verdim; Diyarbakır'daydık, Diyarbakır'dayız, Diyarbakır'da olacağız. Kıyamete kadar olacağız ve ne güzel ki cuma namazında oradaki kardeşlerimle buluştum ve cuma namazı sonrasında da hiçbir önceden hazırlık olmaksızın bir araya gelen 10 binlerce Diyarbakırlıya hitap ettim. Hiçbir kepenk inmedi, hiç kimse beni protesto etmedi. Hiç kimsenin yüzünde de en ufak bir tedirginlik görmedim. Çünkü bu ülkenin insanı bilir, kimin onlara aşkla bağlı olduğunu, kimin barış için çalıştığını, kimin cuma namazı dendiğinde cuma namazını hayatı boyu geçirmemiş olanların olduğunu, kimin de cuma namazını siyasi istismar yaptığını bilir bizim halkımız. Ben buradan bütün Doğu ve Güneydoğu'daki kardeşlerimize, sizin gibi gençlerimize bu terör oyunlarına karşı dimdik durdukları için teşekkürlerimi ifade ediyorum. Van'da açılış yaptığımız meydanda, Kocaeli gençliği gibi Van gençliği de hareketlidir. Bir anda konuşmamı böldüler ve hep beraber İstiklal Marşı okudular, al bayraklarla birlikte. O manzara da bize bu ülkenin hiçbir şekilde bölünmeyeceğini, bu ülke üzerinde operasyon yapılmasına hiçbir şekilde bu ülkenin gençliğinin izin vermeyeceğini gösterdi. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin."

Şimdi de yeni bir oyun sergilenmek istendiğini ifade eden Davutoğlu, "Sanki aylardır bu ülkede terör eylemleri olmuyor, sanki terör örgütleriyle hiçbir bağları yokmuş teröristlere destek vermiyorlarmış gibi bu terör odaklarının siyasi uzantıları çark etmeye başladılar. Yapılan açıklamaları görüyorsunuz; sırtını terör örgütlerine yasladıklarını pervasızca açıklayanlar bugün çıkıyorlar 7 Haziran öncesinde takındıkları sahte maskelere sığınıyorlar. Millet sizin gerçek yüzünüzü gördü. Türkiyelileşme yalan hikayesiyle başlayıp, çukurları, barikatları savunun, canlı bomba taziyesine giden gerçek yüzünüzü herkes gördü." diye konuştu.

- "Müslüman bir delikten iki kere ısırılmaz"

Her zaman tekrar ettikleri bir şiarları olduğunu hatırlatan Davutoğlu, "Müslüman bir delikten iki kere ısırılmaz. Temmuz ayından beri yaşananları unutup da verdiğimiz şehitleri unutup da bunların yalanlarına kanacağımıza kimse ihtimal vermesin, kimse böyle düşünmesin. 23 Temmuz'da bütün güvenlik birimlerine verdiğimiz talimat bugün de geçerli. Bu ülkenin şehirleri, ilçeleri, köyleri, ovaları, dağları, teröristlerden son santimetre karesine kadar, temizleninceye kadar mücadelemiz kararlı bir şekilde sürecek." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, pervasızca teröre sözcülük yapanların da adalet karşısına çıkarak hesap vereceğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"AK Parti milletvekilleri milletimizin vicdanında yara açan bu pervasızlığa son vermek için yekvücut olarak geçen hafta 316 imza ile fezlekelerin yargıya intikalini sağlayacak düzenleme için teklif verdiler. İşte gençler, bunu örnek alın. Biz yola çıktık mı fire vermeyiz Allah'ın izniyle. Arkadaşlarımıza, 'bu teröre destek verenlerin tümünü ve diğer fezleke sahibi olanların, herkesin adalet önüne çıkması için izin verilmesi gerekir, hazırlayın teklifi' dediğimizde 316 imza tek bir yürek olarak, tek bir imza olarak Meclis'e sunuldu. Biz siyasetin saygınlığını muhafaza etmek için 14 yıldır vesayet odaklarıyla her türlü mücadeleyi gerçekleştirmiş bir partiyiz. Dokunulmazlıkların siyasetin onuru ve saygınlığı için gerekli olduğuna inanıyoruz. Ancak dokunulmazlıkların siyasetin kirlenmesine kılıf olmasına da rıza göstermeyiz. Birilerinin bu zırhı kullanarak teröre sözcülük yapmasına, siyasetin kalitesi için sağlanan bu ayrıcalığı terör destekçiliği için istismar etmesine asla izin veremeyiz. Ne Meclis'te ne bu ülkenin herhangi bir yerinde teröristlerin mevcudiyetine izin vermeyeceğiz. İşte bu gerekçelerle dokunulmazlıklar ilgili milletimizin beklediği adımı attık."

(Sürecek)


Kocaeli Gençlik Çalıştayı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :