Kocadere katliamının 98. yılı

Kocadere katliamının 98. yılı

Yalova'nın Çınarcık ilçesi Kocadere köyünde, 29 Nisan 1921'de Yunan askerleri ile Ermeni ve Rum çetelerince katledilen 830 kişi anıldı

YALOVA (AA) - Yalova'nın Çınarcık ilçesi Kocadere köyünde, 29 Nisan 1921'de Yunan askerleri ile Ermeni ve Rum çetelerince katledilen 830 kişi için anma töreni düzenlendi.

Köyde ilkokul önünden kortejle başlayan anma programı, Kocadere Şehitliği'nde devam etti. Protokol üyelerince şehitlikteki anıta karanfil bırakılmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Çınarcık Kaymakamı Soner Kırlı, burada yaptığı konuşmada, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şehitleri rahmetle andığını söyledi.

Bir asır önce Kocadere'de şehit olan tüm kahramanları da rahmetle, minnetle, şükranla yad ettiğini belirten Kırlı, şöyle konuştu:

"Türk milleti olarak İslam'ın, Türklüğün bayrağını her zaman taşıdık. Mazlumun yanında, zalimin karşısında olduk. Bu sebepledir ki birçok elim hadise yaşadık. Kocadere katliamı bunlardan biridir. Kocadere'de yaşanan bu hadise, İstiklal Harbi zamanında yapılan en zalimce katliamlardan biridir."

Şehitlikteki törenin ardından, Tarihi Bursa Mehter Takımı köy meydanında gösteri yaptı. Programda, davetlilere ikramlarda da bulunuldu.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :