
Koca park göz göre göre yok edildi
İstanbul’un önemli yeşil alanlarından Bakırköy Botanik Parkı, 14 aydır yenileme çalışması yapılmadan kapalı kaldı. AK Parti Bakırköy İlçe Başkanı Ahmet Faruk Kuran, parkın son halini yerinde inceledi.
2013 yılında Bakırköy Belediyesi tarafından hizmete açılan ve 96 bin metrekarelik alanıyla İstanbul’un dikkat çeken yeşil alanlarından biri olan Bakırköy Botanik Parkı, 14 aydır kapalı. D-100 Karayolu’nun yanında yer alması nedeniyle kolay ulaşılabilirliğiyle vatandaşların sıkça ziyaret ettiği park, aradan geçen sürede yenileme çalışmaları yapılmadan adeta kaderine terk edildi.
Çevre Koruma Haftası kapsamında parkı ziyaret eden AK Parti Bakırköy İlçe Başkanı Avukat Ahmet Faruk Kuran, çevredeki tahribatı yerinde inceledi ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.
“Bir çevre katliamıyla karşı karşıyayız”
Ahmet Faruk Kuran, dünya genelinde çevre bilincinin giderek arttığını, Türkiye'de de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde millet bahçeleriyle doğaya büyük yatırımlar yapıldığını hatırlattı. Kuran, Bakırköy Botanik Parkı’nın şu anki durumunu ise “çürüme” olarak nitelendirdi.
“Çocuk sesleri yerini sessizliğe bıraktı. Kuruyan bitkiler, kırılan ağaçlar, geleceğine terk edilmiş kaplumbağalar ve ördekler, çöplerle dolu göletler, çalışmayan engelli rampaları… Bu park, Bakırköylülerin vergileriyle yapıldı ama şimdi kullanılmayan, terk edilmiş bir alana dönüştü” diyen Kuran, Bakırköy Belediyesi’ni ilgisizlikle suçladı.
“Bu nasıl belediyecilik?”
Parkın 14 aydır neden kapalı kaldığını ve neden hiçbir adım atılmadığını sorgulayan Kuran, “Bu nasıl çevrecilik? Bu nasıl belediyecilik? CHP’li Bakırköy Belediyesi, Botanik Park’ı göz göre göre yok etti” ifadelerini kullandı.
“Bakırköy’ün her karışına sahip çıkmaya devam edeceğiz”
Konunun takipçisi olacaklarını belirten Kuran, “Bu çağrımız sadece bir park için değil, tüm ilçemiz, çocuklarımız ve geleceğimiz içindir. Vatandaşımızın alın teriyle yapılan hiçbir yatırımın heba edilmesine izin vermeyeceğiz. Bakırköy’ün her karışına sahip çıkmaya devam edeceğiz” diyerek açıklamasını tamamladı.
Kaynak: