Koç Topluluğu Spor Şenliği 4 bin çalışanı buluşturdu

Koç Topluluğu Spor Şenliği 4 bin çalışanı buluşturdu

Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Çakıroğlu:- "Başarı, hayatın diğer alanlarında olduğu gibi son ana kadar oyun bitmeden, yılmadan, çaba gösterip başarma hırsıyla mücadele edebilmekte"- Koç Holding İnsan Kaynakları Direktörü Akkol:- "Topluluğumuzun genelin

İSTANBUL (AA) - Koç Topluluğu Spor Şenliği, 27’nci yılında 83 şirketten 4 bin çalışanın katılımıyla gerçekleştirildi.

Koç Topluluğu tarafından yapılan açıklamaya göre, Koç Topluluğu’nun kurucusu Vehbi Koç’un 1989 yılında başlattığı Koç Topluluğu Spor Şenliği’nin 27’ncisi, 83 şirketten 4 bine yakın çalışanın katılımıyla 5 Mart - 28 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenlendi.

Koç Topluluğu Spor Kulübü tarafından organize edilen ve toplam bin 654 müsabakaya sahne olan karşılaşmalarda, Arçelik 26 şampiyonluk ile en fazla kupanın sahibi oldu. Arçelik'i 24 kupayla Ford Otosan, 15 kupayla Tüpraş ve 14 kupayla Yapı Kredi izledi.

Spor Şenliği, geçen yıl basketbol, masa tenisi, tenis, bovling, atletizm, yüzme, yelken, satranç, erkek futbol, kadın futbol, veteran futbol, kadın ve erkek voleybol kategorilerinde gerçekleşen müsabakalara bu yıl kürek branşının yanı sıra 3X3 tek pota basketbolda kadın ve erkek kategorileri eklendi. Böylece Spor Şenliği bu yıl toplam 13 branş ve 16 farklı kategoride gerçekleştirildi. Müsabakalara ilgi her geçen yıl artarken bu yıl ilk kez yaklaşık 400 kadın sporcu da Şenlikte yarıştı.

Şenlik kapsamında, bu yıl ilk kez kurulan ve geçen yıl ilk sekiz arasında yer alan takımların oluşturduğu Futbol Süper Ligi’nin yanı sıra Futbol 1. Ligi ve Bölgelerarası Futbol Şampiyonası düzenlendi. Futbol Süper Ligi’nde Otokar ipi göğüslerken Ford Otosan 2’nci, Arçelik Çayırova 3’üncü oldu. Geçen yıl ilk sekiz takım dışında kalanlardan oluşan Futbol 1. Ligi’nde ise Türk Traktör Sakarya 1’inciliği, Arçelik Çerkezköy 2’nciliği ve Yapı Kredi 3’üncülüğü elde etti.

Futbol Süper Ligi’nin şampiyonu Otokar, Bölgelerarası Futbol Şampiyonası’nın finalinde de Tüpraş Batman Rafinerisi’ni mağlup ederek yılı iki kupayla tamamladı. Otokar takımı Futbol Süper Ligi şampiyonluğu kupasını Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu’nun elinden aldı.

Koç Topluluğu Spor Kulübü’nün Bağlarbaşı Korusu’nda gerçekleşen madalya ve kupa töreni renkli anlara sahne olurken, şenlikte dijital teknolojiler ön plandaydı. Sürat Teknesi, Labirent Robogol ve Kafa Gol gibi dijital teknoloji oyunlarına sporcular ve aileleri yoğun ilgi gösterdi.


- "Müsabakalara katılan tüm sporcularımızla gurur duyuyorum"


Madalya ve kupa töreninde konuşan Levent Çakıroğlu, dereceye girip ödül alan tüm sporcuları tebrik ederek, şunları kaydetti:

"Benim açımdan başarılarınız bugün alacağınız ödüllerle sınırlı değil. Benim gözümdeki başarınız bunun çok daha ötesinde. Asıl başarı elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmakta, fark yaratabilmek için bir araya gelip omuz omuza ortak hedefe kararlılıkla beraberce yürüyebilmekte, bu turnuvalar boyunca her anın tadını çıkarabilmekte, sonuç ne olursa olsun sporcu centilmenliğinden ödün vermeden kaybettiğimiz anlarda bile kazanan arkadaşlarımıza sarılabilmekte. Aynı şekilde başarı, hayatın diğer alanlarında olduğu gibi son ana kadar oyun bitmeden, yılmadan, çaba gösterip başarma hırsıyla mücadele edebilmekte. Başarıyı böyle tanımladığım zaman ben müsabakalara katılan tüm sporcularımızla gerçekten gurur duyuyor, takım ruhu için tebrik ediyorum."

Koç Holding İnsan Kaynakları Direktörü Özgür Burak Akkol da toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarını Spor Şenliği’nde de sürdürdüklerini aktararak, "Bu yıl futbol ve basketbol branşlarında kadın takımları, ilgileri, mücadeleleri ve başarılarıyla dikkate değer sonuçlar elde etti. Topluluğumuzun geneline toplumsal cinsiyet eşitliğini yayarken sporda da eşitliği yakalıyor olmamız çok önemli diye düşünüyorum." görüşünü paylaştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :