KOBİ ve Girişimcilik Yarışması finalistleri belirlendi

KOBİ ve Girişimcilik Yarışması finalistleri belirlendi

KOSGEB Başkanı Biçer:- "KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri Yarışması kapsamında 9 kategoride verilecek ödüller için her dalda yapılan başvurular arasından 44 aday tespit edildi"- "Tüm kategorilerde belirlenen 44 adaya, yurt dışı iş gezisi sunulacak. Yarışmanın

ANKARA (AA) - MEHTAP YILMAZ - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri Yarışması kapsamında 9 kategoride verilecek ödüller için her dalda yapılan başvurular arasından 44 adayın tespit edildiğini bildirdi.

Biçer, AA muhabirine, KOSGEB'in KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri Yarışması'na ilişkin bilgi verdi.

KOSGEB'in, KOBİ'lerin rekabet güçlerini geliştirmeyi, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmayı, ekonomik ve sosyal kalkınmadaki paylarını artırmayı hedeflediğini anlatan Biçer, başarılı işletmelerin ve girişimcilerin ödüllendirilmesi amacıyla 2012'den bu yana geleneksel olarak her yıl düzenlenmesi planlanan KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri programını başlattığını hatırlattı.

Biçer, söz konusu programa yıllar itibarıyla başvuruların arttığına dikkati çekerek, "Türkiye'nin her köşesinden kendi hikayesini sessizce yazan girişimci ruhlar, bu vesileyle devletin en tepesi tarafından kucaklanıyor. Elde edilen başarılar tüm ülkeye örnek oluyor, yeni girişimcilere cesaret veriyor. KOSGEB destekleri ile devleti yanında hisseden KOBİ ve girişimcilerin, böylece katlandıkları zorlukları bir nebze olsun unutuyorlar ve geleceğe daha bir azimle bakabiliyorlar." diye konuştu.

- "Birinciye yurt dışı i̇ş gezisi ödülü"

Yarışmada, "Büyük KOBİ", "İnovatif KOBİ", "İş birliği-güç birliği", "İhracatçı KOBİ", "Genç girişimci", "Kadın girişimci", "Küresel doğan girişimci", "İnovatif girişimci" ve "Çevre dostu KOBİ" olmak üzere 9 ana kategori belirlendiğini kaydeden Biçer, yarışmaya başvuran adayların, komisyonlar tarafından değerlendirildiğini söyledi. Değerlendirmeler sonrasında 9 kategoride verilecek ödüller için her dalda yapılan başvurular arasından 44 adayın tespit edildiğini belirten Biçer, "Tüm kategorilerde belirlenen 44 adaya, yurt dışı iş gezisi sunulacak. Yarışmanın birincilerine bir yıl ödül logosu kullanım hakkı verilecek. Söz konusu uygulamalar, ödül töreninin markalaşmasına da katkı sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Biçer, ayrıca KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri Yarışması ödül töreninin bu yıl, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılmasının planlandığını da aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :