Koalisyon güçlerinin Münbiç saldırısı

Koalisyon güçlerinin Münbiç saldırısı

Rus ve rejime ait savaş uçaklarının, Halep'te yönetim karşıtlarının kontrolünde yer alan ilçe ve semtlere düzenlediği hava saldırısında 33 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı- Düzenlenen son saldırılarla birlikte Halep'te ölenlerin sayısı 193'e yüksel

HALEP (AA) - Suriye'de Rus ve rejime ait savaş uçaklarının, Halep'te yönetim karşıtlarının kontrolünde yer alan ilçe ve semtlere düzenlediği hava saldırısında 33 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

AA muhabirinin bölgedeki sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rus ve rejime ait savaş uçaklarının Halep'te muhaliflerin kontrolünde yer alan Etarib ilçesinde yerleşim yerine düzenlediği hava saldırısında, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 22 sivil yaşamını yitirdi.

Rus ve rejime ait jetlerin Halep'in kent merkezindeki Salihiyyin, Sahur, Bidin ve Merce semtlerini bombalaması sonucu ise 11 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

Rejimin hava saldırısına maruz kalan Sahur semtinde yıkılan evlerin enkazında 10 kişi kurtarılmayı bekliyor, sivil savunma yetkilileri söz konusu bölgede ağır iş makineleri yardımıyla enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalışıyor.

Düzenlenen son saldırılarla birlikte bugün Halep'te ölenlerin sayısı 193'e yükseldi.

Koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının sabahın erken saatlerinde Halep'in kuzeydoğusundaki Münbiç ilçesine bağlı Tuhar köyüne düzenlediği saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 160 kişi yaşamını yitirmişti.

Yaklaşık iki aydır Münbiç ve çevresinde, Suriye Arap Koalisyonu (SAK) güçleri ile terör örgütü DAEŞ militanları arasında çatışmalar yaşanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :