KMÜ'den 128 öğrencinin projesi Teknofest'te yarışacak

KMÜ'den 128 öğrencinin projesi Teknofest'te yarışacak

Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde yarışacak üniversiteler ve bu üniversitelerden yapılan öğrenci başvurularının sayıları açıklandı. KMÜ başvuru sıralamasında 175 üniversite içerisinde 30'uncu sırada.

Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde yarışacak üniversiteler ve bu üniversitelerden yapılan öğrenci başvurularının sayıları açıklandı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) başvuru sıralamasında 175 üniversite içerisinde 30'uncu sırada yer aldı.

Gaziantep’te 22-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan havacılık, uzay ve teknoloji alanlarında ülkemizde son yıllarda öne çıkan başarı örneklerinin sergileneceği ve yeni fikirlerin değerlendirileceği Teknofest 2020 Teknoloji Yarışmalarına bu yıl rekor düzeyde katılım sağlandı.

KMÜ'den 128 Öğrencinin Projesi Yarışacak

175 farklı üniversiteden 11 bin 898 öğrencinin fikirlerini yarıştıracağı ve havacılıkla ilgili sayısız etkinliğin düzenleneceği organizasyona KMÜ’nün farklı akademik birimlerinden toplam 128 öğrenci katılma hakkı kazanırken bu sayı ile KMÜ en çok başvuru yapan üniversiteler listesinde 30'uncu sıraya yerleşti. Ön elemeyi geçerek yarışmada KMÜ’yü temsil edecek olan öğrenciler, diğer üniversitelerden katılım sağlayan rakipleri ile kıyasıya bir mücadele sergileyecekler.

kamuu.jpg

Yarışmanın ön eleme aşamasını geçerek Teknofest 2020'de KMÜ’yü temsil edecek olan öğrencileri ve akademik danışmanlarını tebrik eden KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, “Öğrencilerimizin özgüven göstererek böylesine önemli bir ulusal organizasyona yüksek derecede katılım göstermeleri kuşkusuz gurur verici bir durum ve proje odaklı bir çalışmada azim ve başarılarının da göstergesi; emeklerinin karşılığını fazlasıyla alacaklarına inanıyorum. Başvuru sayısı bakımından 175 üniversite içerisinde 30'uncu sırada yer almak üniversitemizin proje üretme başarısının ve akademik yetkinliğinin kanıtıdır. Öğrencilerimizin her birini şimdiden kutlarken akademik danışmanlarına da teşekkür ediyor, yarışmanın ülkemiz için güzel projelere ve önemli buluşlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Teknofest 2020'de başvuru sayısına göre üniversitelerin sıralamasına https://www.teknofest.org/duyurular-114.html adresinden ulaşılabiliyor.

Etiketler :