KMÜ'de uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek

KMÜ'de uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KMÜSEM) tarafından İŞKUR işbirliği ile "Uygulamalı...

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KMÜSEM) tarafından İŞKUR işbirliği ile "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" verileceği bildirildi.
KMÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alan kişilere eğitim süresince İŞKUR tarafından yevmiye ve SGK ödemesi yapılacağı belirtildi.
Eğitim sonunda kursiyerlere KOSGEB tarafından sertifika verileceği, bu kişilerin KOSGEB’in Yeni Girişimci desteğinden de yararlanabileceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Destek almaya hak kazananlar 50 bin lira kadar hibe ve 100 bin liraya kadar faizsiz kredi imkanına sahip olacak. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, 2 Mart-4 Kasım tarihlerinde 21 grup halinde ve her grup 25 kişi olacak şekilde düzenlenecek. Eğitim için başvurular Karaman Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünden yapılabileceği gibi, iskur.gov.tr adresinden de yapılabilecek. İlk grup için son başvuru tarihi 29 Şubat olup, başvuru saat 17.00’de sona erecek. Eğitime katılacak kişileri belirlemek için gerçekleştirilecek ilk mülakat ise 1 Mart saat 11.00’de KMÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda yapılacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :