KMÜ'de tanıtım günleri

KMÜ'de tanıtım günleri

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) tarafından lise öğrencileri için bu yıl altıncısı düzenlenen "Tanıtım Günleri" düzenlendi.KMÜ...

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) tarafından lise öğrencileri için bu yıl altıncısı düzenlenen "Tanıtım Günleri" düzenlendi.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonu'ndaki programda, üniversitenin mühendislik dallarından eğitim bilimlerine, sağlık ve fen bilimlerinden İslami ilimlere, uygulamalı ve sosyal bilimlerden teknik bilimlere, edebiyattan iktisadi ve idari bilimlere kadar çok çeşitli alanda gençlere yükseköğrenim hizmeti verdiklerini söyledi.

Öğrencilerin kendileri için en doğru üniversiteyi seçmek için öncelikle kendilerini çok iyi tanımaları gerektiğini ifade eden Akgül, şunları kaydetti:

"Önünüzde çok çeşitli bölümler ve çok sayıda üniversite var. Sizi en çok mutlu edecek olan ve kendinizi hayatınızın sonuna kadar adayabileceğiniz bölümü isabetli bir şekilde seçmelisiniz. Bunu yaptıktan sonra da alanınızda daha fazla ilerlemek ve sizi başkalarından ayıran noktaları ortaya çıkarmak için muhakkak çift ana dal ve yan dal programlarını araştırmalı, çift diploma sahibi olmaya gayret göstermelisiniz. Bir de size yeni ufuklar açacak ve sizi dünyanın pek çok yerindeki benzerlerinizle buluşturacak olan çok önemli bir husus vardır ki o da en az bir yabancı dil öğrenmektir."

Konuşmaların ardından Eğitimci Yazar Rahim Türk "Geleceğini Belirlemeye Hazır mısın?" konulu bir seminer verdi.

Tanıtım Günleri, fakülte ve yüksekokulların stantlarının ziyaret edilmesi ve yerleşke gezisiyle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :