KMÜ'de Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Yüksek Lisans Programı açıldı

KMÜ'de Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Yüksek Lisans Programı açıldı

KMÜ Rektörlüğünün teklifi ve Yükseköğretim Kurulunun kararı ile Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı bünyesinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Tezli Yüksek Lisans Programı açıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) yeni bir lisansüstü program daha açıldı.

KMÜ Rektörlüğünün teklifi ve Yükseköğretim Kurulunun kararı ile Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı bünyesinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Tezli Yüksek Lisans Programı açılması uygun görüldü.

Son Altı Ayda 12 Yeni Program

Üniversitede son altı ayda Mekatronik Mühendisliği Doktora Programı, Matematik Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Programı ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Tezli Yüksek Lisans Programı olmak üzere 3 yeni lisansüstü program açılırken yine Rektör Prof. Dr. Namık Ak’ın göreve geldiği tarihten itibaren 2 lisans ve 7 önlisans programı daha açılmıştı. Böylece üniversitede geçen altı aylık süre zarfında 12 yeni program öğrencilerle buluşturulmuş oldu.

Rektör Prof. Dr. Namık Ak, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini hem lisans ve önlisans hem de lisansüstü programlarla daha zengin bir eğitim-öğretim altyapısına kavuşturmak istediklerini belirterek “Yeni açılan yüksek lisans programımızın hayırlı olmasını diliyor; başta ilimizdeki rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmenleri olmak üzere bu alanda akademik yeterlilik kazanmak isteyen tüm araştırmacıları üniversitemizde lisansüstü eğitim almaya davet ediyorum.” dedi.

Yeni açılan yüksek lisans programıyla birlikte üniversitede lisansüstü eğitim verilen program sayısı da 77'ye ulaştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.