KMÜ Uygulama Anaokulunda "Çoklu Zeka Merkezi"

KMÜ Uygulama Anaokulunda "Çoklu Zeka Merkezi"

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Uygulama Anaokulunda "Çoklu Zeka Merkezi" oluşturuldu

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Uygulama Anaokulunda, "Çoklu Zeka Merkezi" oluşturuldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, merkezin açılışında, yetişkinler olarak çocukların hayallerini dinlemek gerektiğini ve ailelerin çocukların hayallerine göre hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Çocukların yeteneklerinin ortaya çıkmasında okul öncesi eğitimin belirleyici olduğunu ifade eden Sultanoğlu, "Çocuklarımızın yeteneklerin ortaya çıkarılmasında okul öncesi eğitim önemli bir yere sahiptir. Çoklu Zeka Merkezinin de çocuklarımızın yeteneklerinin ortaya çıkmasında önemli bir katkısı olacağına inanıyorum. Böyle önemli bir merkezi çocuklarımıza kazandırdıkları için başta idarecilerimize, öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Uygulama Anaokulu Müdiresi Havva Nur Sezer'de, Okullarında kullanılmayan bir alanı değerlendirerek çoklu zeka teorisine göre düzenlediklerini belirterek, "Zekanın gelişmesinde biyolojik etkenler kadar çevresel etkenler de önemlidir. Uygun çevresel koşullar, ortamlar ve uyarıcılarla öğretmenin her öğrencinin bireysel farklılığına göre rehberlik yapması ve öğretimde yöntem zenginliği ile farklı zeka çeşitlerine hitap etmesini amaçladık." diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler davetliler için hazırladığı gösterileri sundular.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :