KMÜ, Uluslararası KOP Sempozyumuna ev sahipliği yapacak

KMÜ, Uluslararası KOP Sempozyumuna ev sahipliği yapacak

KARAMAN (AA) - Karaman'da KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) tarafından dördüncüsü düzenlenen Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu,...

KARAMAN (AA) - Karaman'da KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) tarafından dördüncüsü düzenlenen Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) ev sahipliğinde 21-23 Ekim'de yapılacak.
KMÜ Rektörü ve UNİKOP Dönem Başkanı Prof. Dr. Sabri Gökmen, yaptığı yazılı açıklamada, sempozyumun gerek bölge gerekse ülke açısından büyük önem taşıdığını belirtti.
KMÜ konferans salonlarında üç gün süresince gerçekleştirilecek olan sempozyumda başta KOP Bölgesi olmak üzere ülkenin zenginlikleri ve sorunları sektörel bazda derinlemesine incelenerek sorunlara ilişkin çözüm önerilerinin tartışılacağını ifade eden Gökmen, şunları kaydetti:
"Bölge üniversiteleri olarak ülkemizin ihtiyacını karşılayacak nitelikli bireyler yetiştirmenin yanı sıra bölgesel dinamiklerle iş birliği yaparak mevcut potansiyeli daha iyi değerlendirme ve sorunlara çözüm üretme çabası içerisinde olduk. UNİKOP bünyesinde her yıl düzenlenen KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu bu çabalardan bir tanesidir. Dördüncüsünü Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin ev sahipliğinde 21-23 Ekim'de gerçekleştireceğimiz sempozyumun bütün ortaklarımız ve milletimiz için güzel sonuçlar getirmesini temenni ediyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :