KMÜ öğrencisi Begim Joldubay Kızı'ya başarılı yönetmen ödülü

KMÜ öğrencisi Begim Joldubay Kızı'ya başarılı yönetmen ödülü

KMÜ öğrencisi Begim Joldubay Kızı, Dijital Detaylar Kültür Sanat Belgeselleri Film Festivalinde ‘Uzak’ filmi ile 'Başarılı Yönetmen' kategorisinde ödül almaya hak kazandı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi başarılı çıkışını sürdürüuor. KMÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Yeni Medya Programı öğrencisi Begim Joldubay Kızı, Dijital Detaylar Kültür Sanat Belgeselleri Film Festivalinde ‘Uzak’ filmi ile 'Başarılı Yönetmen' kategorisinde ödül almaya layık bulundu.

Bu yıl ilki online olarak düzenlenen ve 20-21 Şubat 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen Dijital Detaylar Kültür Sanat Belgeselleri Film Festivaline birçok akademisyen ve belgesel yönetmeni katıldı. Prof. Dr. Ceyhan Kandemir’in direktörlüğünü yaptığı festivalde farklı üniversitelerden akademisyenler jüri üyesi olarak görev aldı.

Doç. Dr. Özlem Arda, Dr. Öğr. Üyesi Sinem Tuna, Dr. Öğr. Üyesi Özlem Tuğçe Keleş, Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Ayar, Öğr. Görevlisi Görkem Katmer, Gazeteci Serap Beler Douillet, Yazar Sinan Akyüz ve Belgesel Fotoğrafçı Mehmet Oflazoğlu’nun değerlendirdiği belgesel filmler özgün yapım tasarım, başarılı yönetmen, yaratıcı kurgu ve etkileyici senaryo/hikaye kategorilerinde ödüllendirildi.

Hasan Özgen, Prof. Dr. Cenk Demirkıran ve Doç. Dr. Kurtuluş Özgen’in Belgesel Ustaları kategorisinde ödül aldığı festivalde KMÜ Yeni Medya Programı yüksek lisans öğrencisi Begim Joldubay Kızı ‘Uzak’ filmi ile başarılı yönetmen kategorisinde, Kurtuluş Özgen ‘Göçün 8 Şiiri’ ile özgün yapım tasarımı kategorisinde, Yasin Öztürk ‘Tulutabak’s Immortal Heroes’ ile yaratıcı kurgu kategorisinde, Fatih Ertekin ise ‘Yaylacı’ ile etkileyici senaryo/hikaye kategorisinde ödül almaya layık görüldü.

Festival, 70’i aşkın filmin gösteriminin yanı sıra düzenlenen panellerle pek çok önemli ismin bilgi ve tecrübelerini paylaşmasına da imkan sundu. Türkiye’de halen çalışmalarına devam eden büyük ustalara da onur ödülleri takdim edilmesinin ardında festival sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.