KKTC'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

KKTC'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

Lefkoşa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu verildi- Yoğun katılımın olduğu resepsiyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı okundu

LEFKOŞA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde resepsiyon verildi.

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliğinde düzenlenen resepsiyona, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, bazı bakanlar, milletvekilleri, askeri yetkililer ve davetliler katıldı.

Büyükelçi Kanbay, resepsiyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajını okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ilan ettiğimiz son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. kuruluş yıldönümüdür. Esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen Türk milleti, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla zaferle taçlandırmıştır.

En son 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlar, milletimizin devletiyle ne kadar bütünleştiğini tartışmasız bir şekilde bir kez daha teyid etmiştir. Milletimiz, yeni işgal girişimlerine karşı da İstiklal Harbindeki kararlılıkla mücadele edeceğini o gece tüm dünyaya göstermiştir. FETÖ mensubu hainlerin silahlarına göğsünü siper ederek özgürlüğüne, demokrasisine, hükümetine ve devletine sahip çıkan milletimizin azmi, Cumhuriyetimizin 100. yıldönümüne hasretimiz 2023 hedeflerimize ulaşma konusundaki en büyük güvencemizdir. Bu büyük devletin ve bu kahraman milletin Cumhurbaşkanı olmaktan şeref duyuyorum.

Dünyanın neresinde olursa olsun, tüm vatandaşlarımızın ve dostlarımızın da milletimizin 15 Temmuz'da yazdığı destanla gurur duyduklarına inanıyorum. Cumhuriyetimizin 93. yıldönümüne, hem bir darbe girişimi, hem bir terör saldırısı hem de bir işgal teşebbüsü olan böyle büyük bir badireyi atlamış olarak ulaşmış bulunuyoruz. Şundan tüm vatandaşlarım ve dostlarım emin olsunlar; Bugün Türkiye, 15 Temmuz sabahı olduğundan daha güçlü, daha dirayetli, daha kararlı bir ülkedir.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye'de ve yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı gönülden tebrik ediyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :