KKTC sandık başında

KKTC sandık başında

KKTC Başbakanı ve UBP Genel Başkanı Özgürgün oyunu kullandı- Özgürgün:- "Halkın verdiği karar doğrultusunda ülke yönetiminin şekillenmesinde gerek UBP gerekse de tahminim ve umudum odur ki diğer partiler aynı sorumlulukla davranacaklardır"

LEFKOŞA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) erken genel seçimde Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün oyunu kullandı.

Oyunu başkent Lefkoşa'daki Şehit Ertuğrul İlkokulu'nda 208 numaralı sandıkta veren Özgürgün, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Özgürgün, seçim sonuçlarının ülkeye hayırlı olması dileyerek, sonuçların ardından demokratik, şeffaf ve KKTC'yi refaha ulaştıracak bir yapının oluşması temennisinde bulundu.

Halkın en doğru kararı vereceğini ve seçim sonuçları ne olursa olsun verilen karara saygı duyacaklarını söyleyen Özgürgün, "Halkın verdiği karar doğrultusunda ülke yönetiminin şekillenmesinde gerek UBP gerekse de tahminin ve umudum odur ki diğer partiler aynı sorumlulukla davranacaklardır." dedi.

- "Amaç ülkenin gelişmesini sağlamak"

Özgürgün, partisinin tek başına iktidar olamaması durumunda koalisyon seçeneğinin masada olup olmayacağının sorulması üzerine, UBP'nin geçmişte her partiyle koalisyon yaptığını hatırlattı.

Ülke yönetimi ve halkın vereceği karar doğrultusunda sandık neticesini de ele alarak değerlendirmelerini yapacaklarını dile getiren Özgürgün, şu ifadeleri kullandı:

"Kimseye ön yargılı davranmayız çünkü daha önce de dediğim gibi bütün partilerle (koalisyon) yaptık. Amaç ülkeyi yönetmek, amaç refah ve ekonomik anlamda da ülkenin gelişmesini sağlamak. Hedefimiz, sandık neticesi ne olursa olsun bunu en iyi şekilde değerlendirip ülke yönetimi için en doğrusunu yapmak. Şu partiyle (koalisyon) yapmayız, bu partiyle olmaz demek doğru değil, bu halka saygısızlık olur."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :