KKTC Başbakanı Yorgancıoğlu'nun gazilerle buluşması

KKTC Başbakanı Yorgancıoğlu'nun gazilerle buluşması

KKTC Başbakanı Yorgancığlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı organizasyonuyla Türkiye'den adaya gelen gazileri kabul etti

LEFKOŞA (AA) - KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı organizasyonuyla Türkiye'den adaya gelen gazileri ve bakanlık heyetini kabul etti.

Başbakan Yorgancıoğlu, "Gazilerin Kıbrıs Buluşması" programı kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı heyeti ve gazileri makamında kabul etti. Kabule, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ebubekir Şahin, Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanı Gamze Ayrım ile gaziler katıldı.

Burada konuşan Yorgancıoğlu, KKTC'nin oluşmasında büyük emeği geçen gazileri Kıbrıs'ta ağırlamaktan büyük onur duyduğunu belirterek, Kıbrıs Barış Harekatı esnasında üniversite 2. sınıf öğrencisi olduğunu, savaş sırasında üniversiteyi bırakıp sınır birliklerine destek verdiğini anlattı.

Aile ve Sosyal  Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ebubekir Şahin ise bakanlık olarak 80 kişilik guruplar halinde Kıbrıs ve Güneydoğu Anadolu gazilerini bir araya getirerek adada buluşturduklarından dolayı mutlu olduğunu kaydetti. 

Şahin, Başbakan Yorgancıoğlu'na Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın selamlarını ileterek, konuşmasını bitirdi. 

Daha sonra gaziler ve bakanlık heyeti, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ile makamında bir araya geldi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :