KKTC 3 kenti ile "Uluslararası Sakin Şehir Ağı"na dahil oldu

KKTC 3 kenti ile "Uluslararası Sakin Şehir Ağı"na dahil oldu

Cittaslow Başkan Yardımcısı Soyer: - "Yavru vatanı birliğe sokmayı başardık ve ulusal birliğini kurduk. Artık KKTC, Cittaslow Birliğinde 30 ülke tarafından tanınır hale geldi"

İZMİR (AA) - Dünya genelinde hızlı yaşam kültürüne karşı oluşturulan "Sakin Şehir Ağı"na ( Cittaslow) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) de 3 kenti ile dahil oldu.

Cittaslow Başkan Yardımcısı ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaptığı açıklamada, 30 ülkenin dahil olduğu ağa, KKTC'nin üç şehri ile yaptığı başvurunun kabul edildiğini bildirdi.

Yeni Boğaziçi, Lefke ve Mehmetçik ile üye kent sayısını 3'e çıkaran KKTC'nin, “Ulusal Ağ Kuruluş Toplantısı” ile birliğe dahil olduğunu aktaran Soyer, şunları kaydetti:

"30 ülkeden 230 kentin üye olduğu Cittaslow Birliği tüzüğüne göre, bir ülkede üye sayısı 3'e çıktığında, birlik o ülkede bir ulusal ağ kurulmasını onaylıyor. Cittaslow, çok önemli bir birlik ve üyelerin dünya çapında tanınmasını sağlıyor. Bizler, Türkiye’de başvuruları alma yetkimiz nedeniyle, KKTC'nin başvurularında da öncülük ettik. Cittaslow genel merkezinde Kıbrıs’ın önemini vurguladık ve üyelik işlemleri için uğraşlar verdik. Tabii bu kolay bir süreç olmadı, örneğin İtalya Dışişleri Bakanlığının tepkisiyle karşılaştık. Sonunda üç üye ile yavru vatanı birliğe sokmayı başardık ve ulusal birliğini kurduk. Artık KKTC, Cittaslow Birliğinde 30 ülke tarafından tanınır hale geldi. Çok mutluyuz."

Soyer, 2019 yılındaki Cittaslow Genel Kurulunun KKTC'de düzenleneceğini de belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler