Kızlarının cesedini saklayan ailenin davası

Kızlarının cesedini saklayan ailenin davası

İzmir'in Bayraklı ilçesinde 22 yıl önce işlenen cinayete ilişkin açılan dava, zaman aşımından düştü

İZMİR (AA) - İzmir'in Bayraklı ilçesinde 22 yıl önce Aynur Tunçdede'yi öldürdükleri gerekçesiyle anne, baba ve maktülün dayısı hakkında 20 yıldan ağırlaştırmış müebbete kadar hapis cezası istemiyle açılan dava, zaman aşımı nedeniyle düşürüldü.

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar katılmazken, avukatları hazır bulundu.

Davanın 2. duruşmasında mütalaasını açıklayan savcı, sanıkların suçunun kriminal rapor, sanık savunmaları, beyanları ve toplanan deliller ile saptandığını ancak suça ait zaman aşımının 20 sene olarak düzenlendiğini kaydetti.

Savcı mütalaasında; "Sanıkların işlediği suçun üzerinden 22 yıl geçtiği, bu durumda sanıkların 22 yıl boyunca çektikleri vicdan azabının sanıkların tek cezası olarak kalacağı düşünüldüğünden sanıkların zaman aşımı nedeniyle üzerlerine atılı suçtan kamu davasının ayrı ayrı düşürülmesine karar verilmesi kamu adına talep ve mütalaa olunur" ifadesini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü adına davaya katılan avukat Müjgan Bilgen Özen ise iddia makamının mütalaasına katılmadığını belirterek, "Dava zaman aşımına uğramamıştır. Yaşam hakkı evrensel bir haktır, 20 yıllık süreye tabi değildir. Sanıkların ayrı ayrı cezalandırılmasını talep ediyoruz." dedi.

Sanıklar Ferzende ve Mevlüde Tunçdede'nin avukatı Burak Yılmaz, davanın zaman aşımına uğradığını savunarak düşme kararı verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, davanın zaman aşımı süresinin dolduğuna karar vererek, sanıklar hakkındaki kamu davasının düşürülmesine karar verdi.

- Olay

Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER) yapılan "Aynur Tunçdede'nin öldürülmüş olabileceği ve ailesinin bu durumu gizleyebileceği" yönündeki ihbar üzerine çalışma başlatan İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, öldürülen kadının babası Ferzende (76) ve annesi Mevlüde Tunçdede'nin (67) yaşadığı Menemen ilçesindeki evinde geçen yıl eylül ayında yaptığı aramada, kilerde karton bir kutunun içindeki poşette, insana ait kemik parçaları ele geçirmişti.

Polis, ayrıca Aynur Tunçdede'nin ilk gömüldüğü evin bahçesinde yaptığı aramada ise cesede ait bazı kemik parçaları bulmuştu. Gözaltına alınan baba ile anne, kızının, dayısı İbrahim Halil Akın tarafından boğularak öldürdüğünü itiraf etmişti. Şüpheliler Mevlüde ve Ferzende Tunçdede ile İbrahim Halil Akın tutuklanmıştı.

Sanıklar, davanın ilk duruşmasında serbest bırakılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :