Kızlar sahaya i̇ndi̇ AÇEV'e destek yağdı

Kızlar sahaya i̇ndi̇ AÇEV'e destek yağdı

İSTANBUL (AA) - Boyner Grup’un da katılımcıları arasında olduğu "Kızlar Sahada" kadınlar futbol turnuvası sona erdi. Kadın-erkek eşitliği konusunda...

İSTANBUL (AA) - Boyner Grup’un da katılımcıları arasında olduğu "Kızlar Sahada" kadınlar futbol turnuvası sona erdi. Kadın-erkek eşitliği konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan turnuvada çevreci ve topluma duyarlı takımların çabaları da ödüllendirildi.
Boyner Grup'dan yapılan açıklamaya göre, Boyner Grup’un kurumsal gönüllülük takımı Boyner Grup Gönüllüleri (BGG), "Kızlar Sahada" kadınlar futbol turnuvasında Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) için en fazla bağış toplayan kurumsal takım oldu.
Boyner Grup Gönüllüleri, kaynak geliştirmeye katkı sunmak amacıyla turnuvaya katılarak futbol oynadı. Seyirci gelirlerinin AÇEV'in Baba Destek Programı aktarıldığı turnuvada Boyner Grup Gönüllüleri en fazla taraftar ile katılım sağlayarak “AÇEV’e en çok kurumsal bağış toplayan takım” ödülünü kazandı.
Gönüllüler, turnuva kapsamında çevreye karbon salımında neden oldukları etkiyi azaltmak için de bir çalışma başlattı. Ölçümler, çalışanların halı saha antrenmanlarına giderken kendi araçları ya da toplu taşıma kullanarak neden oldukları karbon salımı, antrenmanlar esnasında halı sahada tüketilen elektriğin ölçümlenmesi ve bunun sonucunda oluşan toplam karbon ayak izinin hesaplanmasını içeriyor.
Boyner Grup Gönüllüleri ekibinin turnuvaya hazırlık ve turnuva boyunca karbon salımı toplam 318 kilogramlık bir karbon emisyonuna neden oldu. Takım, karbon ayak izini nötrlemek için ÇEKÜL aracılığı ile emisyon karşılığına denk gelen toplam 15 ağaç dikimi bağışı yaptı. Böylece turnuvada "En Çevreci Takım ödülü"nü de kazanan Boyner Grup Gönüllüleri kızlar sahada organizasyonundan 2 ödülle birlikte döndü.
Türkiye’nin alanında en yüksek katılımla gerçekleşen ve gelenekselleşmiş ilk, özel kadınlar futbol turnuvası olan etkinlikte 2015 yılında 847 kadın sahaya çıkmıştı. Toplam 3500 seyircinin izlediği turnuvanın 11 bin 134 liralık geliri AÇEV’in Baba Destek Programı’na bağışlandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :