Kızılay'dan Gazze'ye yardım eli

Kızılay'dan Gazze'ye yardım eli

Türk Kızılayı, yaklaşık bin 500 Filistinli aileye insani yardım malzemesi dağıttı

GAZZE (AA) - Türk Kızılayı, İsrail'in Gazze'ye Temmuz 2014'te düzenlediği saldırılarda zarar gören yaklaşık bin 500 Filistinli aileye insani yardım malzemesi dağıttı.

Türk Kızılayı Gazze Delegasyonu Başkanı Yiğit Olcay AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'nin Şucaiyye Mahallesi'nde ikamet eden, İsrail'in saldırılarında zarar görmüş bin 560 Filistinli aileye (yaklaşık 8 bin kişi) insani yardım malzemesi dağıtıldığını ifade etti.

Olcay, bu girişimin Türk hükümetinin 2015-2017 yılları arasında Gazze'ye destek için vadettiği 200 milyon dolar değerindeki yardım kapsamında gerçekleştirildiğini söyledi.

Gazze'de ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılan insani yardımın temel gıda ve bazı temizlik malzemelerinden oluştuğunu belirten Olcay, "Bu yardımlarla Gazze'ye yönelik saldırılarda zarar görmüş ailelerin kısmi de olsa yaşadıkları sıkıntıları hafifletmeyi hedefliyoruz." dedi.

Olcay, bu dağıtımla yardım projesinin ilk etabının tamamlandığını, ikincisi Ramazan ayında olmak üzere Gazze'de 4 kez daha insani yardım dağıtımı yapılacağını sözlerine ekledi.

Söz konusu insani yardım projesinin, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD), iş birliği ile gerçekleştirildiği kaydedildi.

Mısır'ın başkenti Kahire'de 12 Ekim 2014'te düzenlenen Donörler Konferansı'nda Türkiye, Gazze'nin yeniden imarına ve Filistin'in kalkınmasına destek amacıyla 2015-2017 yılları arasında 200 milyon dolar yardım taahhüdünde bulunmuştu.

Kızılay'dan Gazze'ye yardım eli

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler