Kızılay zekatlara aracılık yapıyor

Kızılay zekatlara aracılık yapıyor

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık: "Türk Kızılayı, zekat vermek isteyen vatandaşlarımızın zekatlarını, gerçek ihtiyaç sahiplerine, dini kurallara uygun olarak ulaştırmaktadır

ANKARA (AA) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Türk Kızılayı, zekat vermek isteyen vatandaşlarımızın zekatlarını, gerçek ihtiyaç sahiplerine, dini kurallara uygun olarak ulaştırmaktadır." dedi.

Kızılaydan yapılan açıklamada, kurumun afet dönemleri dışında da ihtiyaç sahiplerinin yanında yer aldığı, vatandaşların zekatlarına aracılık yaptığı belirtildi.

Ramazan ayı boyunca sosyal yardımlarını sürdürerek, yurt içi ve dışında yoksulların yüzünü güldürmeye devam eden Türk Kızılayının, bu yıl da gıda kolisi, zekat, iftar yemeği, çocuklar için bayramlık giyim yardımları ile ayni ya da nakdi bağışları kabul ettiği kaydedildi.

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık, şunları kaydetti:

"Türk Kızılayı, dini vecibelerini yerine getiren vatandaşlarımız adına ihtiyaç sahiplerine ulaşarak, toplumun kaynaklarının, toplumun ihtiyaçları ile buluşmasını sağlamaktadır. Ülkemizde geleneksel olarak zekat vermek, ramazan ayında yoğunlaşmakla beraber, yıl boyunca da devam eden bir yardım şeklidir. Türk Kızılayı, zekat vermek isteyen vatandaşlarımızın zekatlarını, gerçek ihtiyaç sahiplerine, dini kurallara uygun olarak ulaştırmaktadır."

- Zekatlar posta hesabı ile gönderilebilecek

Diyanet İşleri Başkanlığının, vatandaşların zekatlarını isterlerse Kızılay'ın ilgili hesabına yatırabileceklerini belirttiğinin kaydedildiği açıklamada, zekat vermek isteyen vatandaşların tüm PTT işlem merkezlerinin "2868" numaralı Türk Kızılayı posta çeki hesabına zekatlarını yatırabileceği bildirildi.

Kızılay'ın internet sayfası üzerinden "Zekat Bağışı" menüsünü kullanarak elektronik işlemle, "168" Türk Kızılayı ücretsiz danışma ve bağış hattından, ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden bağışların yapılabileceği de ifade edildi.

Türk Kızılayının aracılık edeceği zekat yardımları, şube başkanı, il/ilçe milli eğitim müdürü, il/ilçe müftüleri, muhtarlar veya bunların görevlendireceği bir temsilcinin katıldığı komisyonca ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :