Kızılay Meydanı'nda demokrasi nöbeti sürüyor

Kızılay Meydanı'nda demokrasi nöbeti sürüyor

FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında, binlerce vatandaş, Kızılay Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine devam ediyor- Eski Başbakan Davutoğlu:- "Polatlı'daki top atışlarına karşı Cumhuriyeti kurduk, şimdi de 15 Temmuz'daki alçak uçuşlar karşısında dik duruşumuzla

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından, kadın, erkek, yaşlı, genç ve çocuk binlerce vatandaş, Kızılay Meydanı'nda, demokrasi için nöbet tutuyor.

Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla Kızılay Meydanı'nı dolduran binlerce vatandaş, demokrasi nöbetine gece de devam etti.

Kızılay Meydanı'nda kurulan platformdan halka hitap eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Polatlı'daki top atışlarına karşı Cumhuriyeti kurduk, şimdi de 15 Temmuz'daki alçak uçuşlar karşısında dik duruşumuzla demokrasimizi kurtardık. Demokrasiyi yeniden inşa ettik" dedi.

Türk milletinin daima hür kalacağını vurgulayan Davutoğlu, "Bu topraklarla bu ükeyle ilgili kararlar, Başkentimiz Ankara'da alınacak. Pensilvanya'da ya da herhangi bir başka şehirde değil. Onlar zannettiler ki bu millet, içinden çıkan Cumhurbaşkanına sahip çıkmaz, çekilir, seyreder. Biz 27 Mayıs'ta değiliz. İçimizden çıkan Adnan Menderes'i şehit ettiler ama içimizden çıkan Recep Tayyip Erdoğan'ı ve dahi bu milletin kaderine mührünü vuran, hiç kimseyi bunlara teslim etmeyeceğiz, teslim olmayacağız." ifadelerini kullandı.

Platformdan ayrıca, bazı AK Parti milletvekilleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, milli güreşçiler Rıza Kayaalp ve Taha Akgül de demokrasi nöbetine katılan vatandaşları selamladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :