"Kızılay kart" terör mağdurlarının yüzünü güldürecek

"Kızılay kart" terör mağdurlarının yüzünü güldürecek

Türk Kızılayı Siirt Şube Başkanı Tanık:- "Başbakanlığın talimatıyla terör mağduru 10 bin aileye 500 liralık Kızılay kart dağıtılacak. 10 bin karttan bini ise ilimizde dağıtılmaya başlandı"

SİİRT (AA) - Türk Kızılayı tarafından başlatılan "Kızılay kart" uygulaması kapsamında terör mağdurlarına 500 liralık alışveriş yapabilecekleri kart dağıtımına başlandı.

Türk Kızılayı Siirt Şube Başkanı Yener Tanık, Kızılay kartların dağıtımı için düzenlenen programda yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı dolayısıyla terör mağdurlarına alışveriş kartı dağıttıklarını söyledi.

Kart dağıtımının bayrama kadar tamamlanacağını ifade eden Tanık, "Başbakanlığın talimatıyla terör mağduru 10 bin aileye 500 liralık Kızılay kart dağıtılacak. 10 bin karttan bini ise ilimizde dağıtılmaya başlandı." dedi.

Gerek Kızılay şubesine gerekse Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) müracaat eden vatandaşların isimlerinden oluşan liste doğrultusunda Siirt'te terör mağduru 574 ailenin ikamet ettiğini belirlediklerini anlatan Tanık, söz konusu ailelere kartlarını dağıtmayı sürdürdüklerini aktardı.

Tanık, kartın 60 gün içerisinde kullanılması gerektiğine işaret ederek, "İnşallah bu kartlar terör mağdurlarına hayırlı olur, vatandaşlarımız bayramlarını da mutlu bir şekilde geçirirler. İlimize Şırnak'tan ve diğer il ve ilçelerden gelen vatandaşlar misafirimizdir." diye konuştu.

Kente gelen terör mağdurlarına valilik ve Kızılay tarafından her türlü desteğin sağlandığına işaret eden Tanık, bu ailelere yardımların süreceğini dile getirdi.

- Terör mağduru aileler yardımdan memnun

Şırnak'taki terör saldırılarından kaçarak Siirt'e gelen Abdulmenaf Yılmaz, Kızılay kart uygulamasından memnun olduklarını söyledi.

Saldırılar nedeniyle Siirt'e yerleşmek zorunda olduklarını anlatan Yılmaz, "Evimizi, her şeyimizi mahvettiler. Bir şey kalmadı bize. Kurban Bayramı öncesinde Kızılay bize bu kartı verdi, Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, yaşanan olayların son bulmasını, akan kanın durmasını istediklerini sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :