Kıyılarda sel Konya’da kurak hava

Kıyılarda sel Konya’da kurak hava

Yurtta hava durumuna dair son verileri ve tahminleri Meteoroloji paylaştı. Son yapılan tahminlere göre ülkenin kuzey kıyılarında yağış devam edecek. İç kesimler ise kurak bir hafta geçirecek. Konya’ya 10 günden önce yağış tahmini yok.

Türkiye’nin kuzey kıyılarında yağan yağmur nedeniyle bazı illerde sel olayları yaşandı. Ekiplerin bölgede sürdürdüğü çalışmalar devam ederken Meteoroloji İşleri de yeni tahminlerini yayınladı. Buna göre yeni haftada Karadeniz’in doğusunda yağışlı hava devam edecek.

Tahminlere göre Artvin çevrelerinde de sel olayları görülebilir.

KONYA’DA KURAK HAVAYA DEVAM

Konya’da özellikle son haftalarda gece saatlerinde soğuyan hava aynı temposunu sürdürecek. Yaz mevsiminin en soğuk gecelerini yaşayacak olan Konya’da gündüz saatlerinde kavurucu sıcaklar ise sürecek.

- 16 Ağustos Pazartesi günü Konya’da hava sıcaklığı 28 derecelerde seyredecek ve açık bir hava olacak.

-17 Ağustos tarihinde ise Konya’da gündüz hava sıcaklığı 31 derece bandında seyredecek.

- 18 Ağustos’ta ise Konya’da yüzde 21’lerde seyredecek nem oranı nedeniyle şehirde tam anlamıyla bir çöl sıcaklığı görülecek.

-19 Ağustos’ta da hava sıcaklığı 32 derecelerde seyredecek. Gece sıcaklığı 18 dereceye çıkacak ancak serin rüzgar şehirde havanın soğumasına yol açacak.

- 20 Ağustos’ta yani haftanın son çalışma gününde önceki günlerin kopyası bir hava Konya’da hakim olacak.

Haftasonunda da aynı sıcaklık değerlerinin görüleceği Konya’da 10 günden önce yağmur tahmini görünmüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.