Kıyı balıkçılarında av mesaisi sürüyor

Kıyı balıkçılarında av mesaisi sürüyor

Büyük balıkçı tekneleri için 15 Nisan'da başlayan av yasağı sonrası, tezgahlarda taze balık için gözler av mesaileri süren kıyı balıkçılarına çevrildi- Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak: - "Küçük tekneleriyle denize açı

SİNOP (AA) - Büyük balıkçı tekneleri için 15 Nisan'da başlayan av yasağının ardından, kıyı balıkçılarının devam eden av mesaisi sayesinde tezgahlarda taze balıklar yerini alıyor.

Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük teknelerle avcılık yapan balıkçıların yılın tamamında denize ağ bırakabildiklerini söyledi.

Bayrak, büyük tekneleri kapsayan av yasağının başlamasıyla gözlerin kıyı balıkçılarına çevrildiğine işaret ederek, "Akşam denize bıraktıkları ağları sabah geri toplayan balıkçılarımız ağlarına ne takılırsa onu nasibi olarak görüyor." dedi.

Bölgedeki kıyı balıkçılarının sayısının bir hayli fazla olduğunu aktaran Bayrak, şöyle devam etti:

"Bu arkadaşlarımız küçük tekneleriyle denize açılarak ağlarını bırakıyorlar. Daha sonra sabah giderek geri topluyorlar. Teknelerde herhangi bir cihaz falan bulunmadığından nasiplerine ne çıkarsa onu alıp limana dönüyorlar. Genelde ağlara mezgit, istavrit ve barbunya gibi balıklar takılıyor. Çünkü saydığımız balıklar karaya yakın yerlerde bulunuyorlar. O nedenle ağlara takılma durumları daha fazla oluyor. Şu an itibarıyla 1 Eylül'e kadar balık özlemimizi kıyı balıkçılarımız giderecek."

Bayrak, av yasağı döneminde balık az olduğu için fiyatların yüksek olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :