"Kitle fonlaması sermaye piyasaları için umut verici bir gelişme"

"Kitle fonlaması sermaye piyasaları için umut verici bir gelişme"

TSPB Başkanı Koç:- "Yeni bir faaliyet alanı olarak kitle fonlaması gündemimizdeki konuların başında geliyor"- "(Kitle fonlaması konusunda) SPK'ya yetki verilmesi sektörün geleceği için umut verici bir gelişme oldu"

İSTANBUL (AA) - Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı İlhami Koç, yeni bir faaliyet alanı olarak kitle fonlamasının gündemlerinde ilk sıralarda yer aldığını belirterek, bu konuda Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) yetki verilmesinin sektörün geleceği için umut verici olduğunu ifade etti.

Koç, TSPB'nin aylık yayını Sermaye Piyasasında Gündem dergisinin yeni sayısında, yeni bir faaliyet alanı olarak kitle fonlamasının gündemlerinde yer alan konuların başında geldiğini bildirdi.

Yakın zamana kadar Türkiye'de kitle fonlamasının yasal bir altyapısı olmadığı için karşılarına güven sorunu çıktığını belirten Koç, "Sermaye Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" yoluyla Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) yetki verilmesinin sektörün geleceği için umut verici bir gelişme olduğunu kaydetti.

Koç, bu düzenlemeyle birlikte konuyu tekrar gündemlerine taşıdıklarını ve "Sermaye Piyasasında Yeni Finansman Modeli: Kitle Fonlaması" başlıklı bir panel düzenlediklerini aktardı.

Sektörün gelişmesi, derinleşmesi ve bilinirliğinin artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla 2016 yılında ilk defa düzenledikleri TSPB Sermaye Piyasaları Ödül Töreni'ni bu yıl 24 Nisan 2017'de ikinci kez gerçekleştireceklerinin bilgisini veren Koç, şunları kaydetti:

"Geleneksel hale getirdiğimiz Sermaye Piyasaları Ödüllerinde, birlik üyelerinin başarılarının nicel ve nitel değerlendirildiği çeşitli kategorilerin yanı sıra, üye faaliyetlerinin ve sermaye piyasasının gelişimine katkı sağlayan basın yayın organlarını değerlendiren Sermaye Piyasaları Basın Ödülleri kategorisi yer alıyor. Bu tür ödüllerin sektörümüzün gelişmesi açısından birçok faydası olduğuna inanıyoruz. Zaman içerisinde bu ödüllerin sadece ülkemizi değil, bölgedeki faaliyetleri de kapsayacak şekilde genişlemesini ümit ediyoruz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :