Kitapları 3 yılda elden yaklaşık 200 bin sattı

Kitapları 3 yılda elden yaklaşık 200 bin sattı

Konya'da yazar Ahmet Ağırbaşlı yazdığı 6 kitabı, 3 yılda elden yaklaşık 200 bin adet satmayı başardı.

Konya'da yazar Ahmet Ağırbaşlı yazdığı 6 kitabı, 3 yılda elden yaklaşık 200 bin adet satmayı başardı. Konya'da bir şirketten genel müdürken, emekliye ayrılan Ağırbaşlı'nın 2007 yılından itibaren sosyal ve dini içerikli 6 kitabı yayımlandı. Kitaplarını ağırlıklı olarak Konya'daki iş çevresindeki yöneticilerle görüşerek çalışanlara dağıtılmak üzere toptan satan Ağırbaşlı, 6 kitabı için 3 yılda toplam 195 bin rakamına ulaşmayı başardı. Ağırbaşlı, Konya'da bir markette de kitabının satışının yapıldığını, ancak asıl yüksek satışı kendisinin gerçekleştirdiğini söyledi. Kitaplarının herkes tarafından okunabilecek sadelikte olduğu ve sosyal mesajlar içerdiğini anlatan Ağırbaşlı, şunları kaydetti:

Kitaplarımı yakınlarının elinde görerek beni arayıp, talepte bulunanlar da oluyor. İnsanları sıkmadan önemli konularda aydınlatmak istiyorum. Bu nedenle yalın ve anlaşılır bir üslup kullanıyorum. Bu da kitaplarımın geniş bir kesim tarafından okunabilmesini sağlıyor. 195 bin, satışların sadece Konya'da gerçekleştiği düşünüldüğünde çok iyi bir rakamdır. Örneğin 2007'de yayımlanan ilk kitabım 'Mutluluk Yolunda Düşündüren Öyküler' 65 bin adet sattı. Bu ulusal çapta bile zor ulaşılan bir satış rakamıdır. Bire bir görüştüğüm iş adamlarımız kitaplarımı işçilerine dağıtmak için satın alıyor. Hiçbir yayınevi ya da aracı bir kurumla çalışmadan bu başarıyı yakalamak gerçekten kolay değil.

Ağırbaşlı, 2007'de yayımlanan ikinci kitabı ''2700 Güzel Söz''ün elden 40 bin adet sattığını ifade etti. 2008'de yayımlanan Hz. Mevlana'dan Güzel Sözler''in 53 bin, aynı yıl basılan ''Hz Muhammed'den 999 Sosyal Mesaj''ın 19 bin sattığını belirten Ağırbaşlı, ''Salihlerin (Doğru Yolda Gidenlerin) Duası'' isimli kitabının 7 bin, 2010'da yayımlanan son kitabı ''Hz. Muhammed'den 40 mesaj ve Batılıların Bu Konudaki Görüşleri''nin ise sadece 2,5 ayda 11 bin satış rakamına ulaştığını kaydetti. Ağırbaşlı, kitapların fiyatlarını 3-7 lira arasında değiştiğini söyledi.