Kitapçılar 'Kayıp Sembo''ü pahalı buldu

Kitapçılar 'Kayıp Sembo''ü pahalı buldu

Türkiye'de dün 30 liradan satışa sunulan Dan Brown'un beklenen kitabı ''Kayıp Sembol'ün fiyatı yüksek bulundu.

Dijital Kale, Da Vinci Şifresi isimli kitaplarıyla tüm dünyada yüksek satış rakamlarına ulaşan yazar olan Dan Brown, dün Türkiye'de kitabının Türkçe olarak piyasaya çıkması nedeniyle düzenlenen etkinliğe ve televizyonlarda canlı yayın programlarına katıldı.

Dan Brown hayranları tarafından merakla beklenen ve yoğun ilgi gösterileceği tahmin edilen ''Kayıp Sembol'' isimli kitabın 30 liralık fiyatı ise kitapçılar tarafından yüksek bulundu.

Kitap bazı internet sitelerinde ve kitapçılarda yüzde 5 ile yüzde 20 indirimle satışa sunulsa da bu fiyatın, korsan yayını harekete geçireceği öne sürüldü.
AA muhabirinin görüşlerine başvurduğu, büyük bir kitap mağazası zincirinin görevlisi, kitabın Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi bugün ellerine ulaştığını ve satışına başladıklarını söyledi. Görevli, ''Fiyatı emsalleriyle karşılaştırıldığında biraz yüksek. Bu fiyatın korsana davetiye çıkarabileceği söylenebilir'' dedi.

Konya merkezli olarak faaliyet gösteren Rumi Yayıncılık ve Kitap Dünyası Satış Mağazası Sahibi Mustafa Çalışkan ise, merakla beklenen ''Kayıp Sembol'' isimli kitabın ellerine ulaştığını belirtti.

30 liralık fiyatı yüksek bulduklarını ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:
''Biz bandrollü kitap satmak, bu kitapları da herkesin alabilmesini istiyoruz. Bu fiyat gerçekten yüksek. Çünkü kentimizde kitap okuyanlar genelde öğrenciler. Bir üniversite öğrencisinin bir kitaba 25-30 lira vermek yerine, korsanını 5 liradan alma eğiliminde olacağını hepimiz biliyoruz. Bu fiyat korsanlara prim verdi. Şu an bize gelen duyumlar, tezgahlarda korsan kitap satan kişilerin ellerine bu kitabın bu sabah geçeceği yönünde. Yani korsan baskı yapanlar hiç zaman kaybetmemiş, ellerini çabuk tutmuşlar. Pek çok kişi bizden orijinal kitap almak yerine, 5 ya da 7 liradan korsandan alacak, bu da çok üzücü.''

Çalışkan, kendi haklarının korunması için bugün korsan baskıya karşı ülke genelinde özel çalışma yapılmasını istedi.