Kitap yazmada moda: Erdoğan

Kitap yazmada moda: Erdoğan

Bir kısmında Tayyip Erdoğan’a övgüler düzülürken, bazılarında da eleştiriler öne çıkıyor.

Basın danışmanlarından emekli askerlere, gazetecilerden psikiyatristlere kadar hemen her kesimden isimlerin, Başbakan Tayyip Erdoğan’a ilişkin kaleme aldıkları kitaplar, piyasaya sürülmeye başlandı. Kitapların büyük bölümünde Tayyip Erdoğan’a övgüler düzülürken, bazı kitaplarda Başbakan’ı ve ailesini kızdıracak eleştiriler ön plana çıkıyor.

Erdoğan hakkında piyasaya son günlerde çıkan yeni kitaplara, Çevre ve Orman Bakanlığı Basın Danışmanı Fatih Bayhan’ın kaleme aldığı “Recep Tayyip Erdoğan’ın Liderlik Şifreleri” ile 12 Eylül döneminde görev yapan emekli Kıdemli Albay Dr. Tahir Tamer Kumkale’nin kaleme aldığı “Devr-i Tayyip” adlı kitaplar da eklendi. Her iki kitapta da, Erdoğan’ın liderlik özelliğinden olumlu ifadelerle söz ediliyor. Fatih Bayhan’ın kitabında ayrıca, Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da görüşlerine yer verildi. Emine Erdoğan kitapta, eşine ilişkin şu değerlendirmede bulunuyor:

“...Bir şeyden şüphelensem çıldırırım, çok kıskanç olurum. Gereksiz yere hiç kıskanç değilim. Ona güveniyorum. Allah’tan korkan bir insanın, böyle bir hata yapmayacağını biliyorum. Çevrenin şu anda olan rağbetini ise normal karşılıyorum. Halk onu seviyor ve sevgisini nasıl yansıtacağını bilemiyor. Bir ağabey gibi, bir baba gibi, bir amca gibi seviyorlar. Bence bu duyguları başka şeylerle karıştırmamak gerekir...”

ALBAYDAN ÖVGÜ

12 Eylül döneminin Kurmay Albayı Tahir Tamer Kumkale’nin “Devr-i Tayyip” adlı kitabında ise Başbakan Tayyip Erdoğan ve AKP’ye yönelik bazı eleştirilerde bulunulduktan sonra, Erdoğan’ın liderlik karekterine yönelik övgü dolu ifadelere yer veriliyor. Kumkale’nin gözünden Erdoğan’ın liderlik özellikleri şöyle:

“...O, düzgün fiziği, enerjik, kendinden emin, insanları korkutmayan yaklaşımı, karşısındakilere güven veren yapısı, halka yakın, hitabeti güçlü ve delikanlı kişiliğiyle, yepyeni bir lider tipi sergilemektedir...”

ALEYHTE OLAN KİTAPLAR

Recep Tayyip Erdoğan’ın Öfkesi-Ananı da Al Git:

Gazeteci Ali Ekber Yıldırım tarafından yazıldı. Başbakan Erdoğan hakkında piyasaya yeni çıkan kitaplar arasında yer alıyor. Erdoğan’a eleştirel gözle bakan ender kitaplardan biri.

Musa’nın Çocukları:

Araştırmacı yazar Ergün Poyraz tarafından kaleme alındı. Son dönemde yayınlanan kitaplar arasında Başbakan Erdoğan’ı en çok kızdıran kitapların başında geliyor. Poyraz, bu kitap yayınlandıktan bir süre sonra, İstanbul Ümraniye’de bir evde bulunan bombalarla ilgili olarak yürütülen soruşturma çerçevesinde, tutuklandı ve halen cezaevinde bulunuyor.

LEHTE YA DA TARAFSIZ KİTAPLAR

Devr-i Tayyip

Emekli Kıdemli Kurmay Albay Dr. Tahir Tamer Kumkale yazdı. Erdoğan’ın liderliğine büyük övgü yapılırken, izlediği politikaya yer yer eleştiriler yöneltiliyor.

Recep Tayyip Erdoğan’ın Liderlik Şifreleri:

Çevre ve Orman Bakanlığı Basın Danışmanı Fatih Bayhan’ın bu kitabında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın liderliğine övgü yağdırılıyor, izlediği politika örnek olarak gösteriliyor.

Geleceği Etkileyecek Siyasi Liderler-Recep Tayyip Erdoğan:

Gazeteci Sefa Kaplan’ın kaleme aldığı kitap Erdoğan’ı pozitif bir lider olarak tanımlıyor.

Biat ve Öfke-Recep Tayyip Erdoğan’ın Psikobiyografisi:

Psikiyatrist Cemal Dindar kaleme aldı. Başbakan Erdoğan’ın kişisel ve lidelik özellikleri psikolojik açıdan tahlil ediliyor.

Erdoğan’ın Harfleri:

Başbakan Erdoğan’ın Basın Danışmanı Akif Beki tarafından kaleme alınan kitap, Erdoğan hakkında yazılan ilk kitaplar arasında yer alıyor. Kitapta Erdoğan hem övülüyor hem de “mehdi özellikleri taşıdığı” ima ediliyor.

101 Soruda Yeni Lider:

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Bekir Türkmen’in kaleme aldığı bu kitapta, 101 soru eşliğinde Erdoğan’ın liderlik karakteri anlatılıyor, tüm dünyaya Erdoğan’ın liderliği örnek olarak gösteriliyor. Bu kitap geçen yıl yayınlandı yeni baskısı yapıldı.