"Kitap Okuyana Çay Bedava" kampanyasına yazar desteği

"Kitap Okuyana Çay Bedava" kampanyasına yazar desteği

Söke'de kitap okuyana ücretsiz çay ikramının yapıldığı kahvehaneyi ziyaret eden İzmirli yazarlar, kahvehanedeki kitaplığa kitap bağışında bulundu- Yazar Benli:- "Burada bir edebiyat şöleni hazırlamak istiyoruz"

AYDIN (AA) - Söke'de kitap okuyana ücretsiz çay ikramının yapıldığı kahvehaneye İzmirli yazarlardan destek geldi.

Haluk Yalçınöz'ün Ağaçlı Mahallesinde 4 yıl önce hizmete açtığı kahvehanede bir kitaplık kurmasının ardından bir süredir yürüttüğü "Kitap Okuyana Çay Bedava" kampanyası, İzmirli yazarlar Nilgün Erdem, Lale Bollukcuk, Ümran Öztürk ve Nuran Benli'nin de dikkatini çekti. Kahvehaneyi ziyaret eden yazarlar, kitap bağışında bulundu.

Yazar Nuran Benli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampanyaya İzmirli yazarlar olarak kitaplarıyla katkı vermek istediklerini ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"İnsanlar burada bazı şeylerin farkına varmışlar. Buranın bu şekilde kalacağını sanmıyorum. Burası bir kültür ve edebiyat kahvesi oldu. Her kahvehanede aslında bir kültür okuma köşesi olması gerekiyor. Kardeşimiz de buna dikkat çekti. Yazarlar da buraya kitaplarını getirmekle çok mutlu oluyorlar. Biz burada bir edebiyat şöleni hazırlamak istiyoruz.”

Yalçınöz de evinden getirdiği 20 kitapla açtığı kütüphanenin bağışlarla 400 kitaba ulaştığını belirtti.

Kitaplara ilginin memnuniyet verici olduğunu dile getiren Yalçınöz, "Başlattığımız kampanyayı duyan değerli yazarlarımız da bizi ziyaret etti. Kendi yazdıkları kitapları buraya bağışladılar. Büyük onur ve gurur duyduk. Kampanyamız o kadar güzel gidiyor ki öyle güzel tepkiler geliyor ki bizim de çalışma hevesimiz artıyor. Kitap okuyan herkes bedava çayını içiyor. Bu kampanyayı sürdürmeye devam edeceğim” dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :