Kitap okumak için büyük fırsat

Kitap okumak için büyük fırsat

NKM kuruluşunun 18. yılına indirim kampanyasıyla giriyor. NKM yetkilisi İsmail Çalışkan, “Okumaktan başka çare yok” diyor.

Şehrimizin kültür hayatına yaptığı olumlu katkılarla tanınan ve NKM Yayın Grubu bünyesinde yer alan Nüve Kültür Merkezi ve Literatürk Yayınları, kuruluşunun 18. yılına indirim kampanyasıyla giriyor. “Yeter ki Siz Okuyun”, “Herkes Okusun Diye” ve “İndirim Bizden Okumak Sizden” sloganlarıyla düzenlenen kampanyada tüm kitaplar yüzde 50 indirimle satışa sunulacak. 11 Ocak’ta başlayacak kampanya çerçevesinde Nüve Kültür Merkezi ve Literatürk Yayınlarının Rampalı Çarşı’daki mağazasında tüm yayınevlerinin kitapları yüzde 50 indirimle okuyucuya ulaşacak. Yedi gün sürecek olan ve 17 Ocak’ta son bulacak olan kampanyada kitapseverler, okumak istedikleri kitapları alma imkânına kavuşurlarken bütçelerine de yük bindirmemiş olacak.

OKUYAN BİR TOPLUM DEĞİLİZ

Konu ile ilgili açıklama yapan NKM Yayın Grubu yetkilisi İsmail Çalışkan, amaçlarının kriz nedeniyle sarsılan bütçelere katkı sağlamak olduğunu vurgularken, “Hayatımıza yeni renkler eklemek, ışıklar içinde aydınlık bir gelecek ve dünyamızı genişletmek için, kitap okumaktan başka çaremiz yoktur. Ne yazık ki Türk Milleti olarak çok okuyan bir toplum değiliz. Ülkemizde ve dünyada yaşanan olaylar hakkında bilgi sahibi olmamızın, içinde bulunduğumuz yerlerin ve kimliğini taşıdığımız toplumun temel özelliklerini bilmemizin ön koşulu; çok okumaktır.

Başka bir ifadeyle, kendimizi ve çevremizi tanımamız için, çok okumalı, çok düşünmeliyiz. Bilgisi olmayanın fikri olmayacağı açıktır. Okudukça önce kendimizi, içinde yaşadığımız toplumu ve dünyadaki diğer insanları tanımamız daha kolay olacaktır. Okumazsak; ülkemizi ve dünyamızı, toplumumuzu ve diğer toplumları, geçmişimizi ve günümüzü, çevremizde olup biten hiçbir şeyi anlayamayız, bilemeyiz. Kısaca, az gelişmişlikten, gelişmiş bir ülke konumuna geçmek istiyorsak; okumalı, çok okumalıyız. Düşündüklerimizi kayıtlı bilgilere dönüştürmek için de çok yazmalıyız.

11 Ocak’ta başlayacak olan kampanya, 17 Ocak’ta tarihinde son bulacak. Tüm kitapseverleri Rampalı Çarşı’daki mağazamızda ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız” dedi