Kitap Kurtları ... En Çok Satan Kitaplar

Kitap Kurtları ... En Çok Satan Kitaplar

Son 3 Ayda En Çok Satan Kitaplar

Son 3 Ayda  En Çok Satan Kitaplar

 

D&R, Remzi, İnkılap, Penguen ve İmge Kitabevi gibi kitap satış mağazaları ile internetten kitap satan İlknokta, İdefix, Kitapyurdu, D&R gibi sitelerinden elde edilen verileri göre liste şöyle:

 (www.ilknokta.com, www.idefix.com, www.kitapyurdu.com, www.dr.com.tr, ) satış rakamları baz alındı.

 

Çok Satanlar

1-Ruhi Mücerret - Murat Menteş - April Yayıncılık

2-Bir Psikiyatristin Gizli Defteri - Gigi Vorgan, Dr. Gary Small - NTV Yayınları

3-Son Oyun - Ahmet Altan - Everest Yayınları

4-Hasret - Canan Tan - Doğan Kitap

5-Kürk Mantolu Madonna - Sabahattin Ali - Yapı Kredi Yayınları

6-İlber Ortaylı Seyahatnamesi - İlber Ortaylı -Timaş Yayınları

7-Düğümlere Üfleyen Kadınlar -Ece Temelkuran - Everest Yayınları

8-Olağan Psikopatlar - Kevin Dutton - Domingo

9-Efsane - İskender Pala - Kapı Yayınları

10-Boş Koltuk - J.K. Rowling - Doğan Kitap

11-Aselsan Cinayetleri - Melik Duvaklı - Profil Yayıncılık

12-Limon Yapraklarının Kokusu - Clara Sanchez - Pegasus Yayıncılık

13-Tanrının Unutulan Çocukları - Craig Silvey - Martı Kitabevi

14-Heba - Hasan Ali Toptaş - İletişim Yayınları

15-Beyaz Türkler Küstüler - Alev Alatlı - Everest Yayınları

16-Beynine Format At - M. Barış Muslu - Doğan Kitap

17-Grinin Elli Tonu - E. L. James - Pegasus Yayıncılık

18-Karatay Diyeti'yle Obezite ve Diyabete Çözüm Var! - Canan Efendigil Karatay - HayyKitap

19-Sokak Kedisi Bob - James Bowen - Yabancı Yayınları

20-Şahika & Feraye - Sinan Akyüz - Everest Yayınları

 

 

Yeni Çıkanlar

 

Sevginin Son Dileği - Debbie Macomber - Martı Kitabevi

Hayat Aşkla Yeniden Başlar. Sevgilim, Bu mektubun seni çok şaşırtacağını biliyorum...

 

Ruhunu Dinle Bedenini Doyur - Yasemin Soysal - Doğan Kitap

"Tek Şişman Beyniniz" kitabının yazarından... Diyeti bırak, ruhunu hafiflet! Yasemin Soysal Ruhunu Dinle, Bedenini Doyur kitabıyla diyet ve kilo meselesine yepyeni, ezber bozan bir yaklaşım getiriyor.

 

Ferrari'sini Satan Bilge'yle Kaderini Keşfet - Robin Sharma - Pegasus Yayıncılık

Kaderini keşfetmek isteyenlere yol gösterecek, büyüleyici bir hikâye: Kişisel Uyanışın 7 Aşaması

 

Hanedan - Selman Kayabaşı - Yakın Plan Yayınları

Teşkilat ve Muhafız kitaplarının yazarı Selman Kayabaşı'dan serinin yeni kitabı: Hanedan Sancak sahibi beyler, 1040'ta Semerkand'da toplandılar. Kınık'ı hakan bildiler.

 

Hezeyan ( Delirium ) - Laura Restrepo - Ayrıntı Yayınları

Aguilar, işsiz bir profesördür. İlk evliliğinden olan çocuklarını görmek için çıktığı birkaç günlük seyahatten döndüğünde karısı Agustina'yı bir otel odasında histeri nöbetleri geçirirken bulur. Adeta kendi zihninde kaybolmuş gibidir. Gerçeğe paralel bir evrendedir sanki Agustina. Bizimkinden çok uzak olmayan ama geçit de vermeyen bu evrende, kocası Aguilar'ın bildiği ama anlamadığı bir dili konuşur Agustina.

 

Bakırköy Akıl Hastanesi'nden Anılar - Latif Ruhşat Alpkan - Okuyan Us Yayınları

"İsa, beş-altı ay önce bizim serviste yatmıştı. Çok tatlı, manik bir hastamızdı. Bulaşıcı neşesiyle tüm servisin maskotuydu. Dünyaya mutluluğu getiren bir peygamber olduğunu, İsa Peygamber olduğunu söylerdi. Tedaviden sonra o aşırı neşesi kayboldu. Sıradan bir insandı artık. Peygamber İsa'yı vatandaş İsa yapınca taburcu ettik."

 

Simirna Cinayetleri - Kabus - Suphi Varım - Dedalus Kitap

Simirna Cinayetleri devam ediyor! 1800'lü yılların İzmir'indeyiz yine. Ermeni Mahallesi'nde, Haynots'da. Mabetler, sokaklar, evler… İçlerinde toplantılar, kutlamalar, bazen cinnetler. Tüyler ürpertici cinayetler ve ölümcül saldırılar. Mahallede hiç kimsenin duymak istemediği hikâyeler.

 

Kardeşimin Hikayesi - Zülfü Livaneli - Doğan Kitap

Serenad fırtınasından sonra Livaneli'den nefes kesen bir roman... Sakin bir balıkçı köyünde genç bir kadının cinayete kurban gitmesiyle başlar her şey. Dünyadan elini eteğini çekmiş emekli inşaat mühendisiyle genç, güzel ve meraklı gazeteci kızın tanışmasına da bu cinayet vesile olur. Kurguyla gerçeğin karıştığı, duyguların en karanlık, en kuytu bölgelerine girildiği hikâye, daha doğrusu hikâye içinde hikâye de böylece başlar. Modern bir Binbir Gece Masalı'nın kapıları aralanır. Ancak bu kez Şehrazad erkektir.

 

Yeni Bir Bakışla: Adorno - Geoff Boucher - Kolektif Kitap

"Çağdaş Düşünürlere Yeni Bir Bakış" serisi büyük düşünürlerin fikirlerini, görsel sanatlar, filmler, televizyon programları, mimarlık, moda ve hatta bilgisayar oyunlarından örneklerle gözler önüne seriyor...

 

Risale Fi Etvar'is Süluk - Manevî Tekâmül Mertebeleri - Cemali El-Karamani - Okuyan Us Yayınları

Cemâlî el-Karamânî *Halveti şeyhi Cemâlî'nin Fatih Sultan Mehmed'e sunduğu Osmanlı'nın ilk tasavvuf eseri Risâle fî Etvâr'is-Sülûk, Latin alfabesiyle ve çift dilli olarak ilk kez yayımlanarak okurla buluşuyor…

 

Virgin Diyeti - J.J. Virgin - Epsilon Yayınevi

Sadece doğru besinler -yağsız yoğurt, yumurta beyazıyla yapılmış omletler, tam buğday ekmekleri, hatta tofu- tüketiyor ama hâlâ kilo veremiyor musunuz? Bu işin sorumlusu çok sevdiğiniz ‘diyet' gıdaları olabilir.

 

Hikayelerle Mizaç Ve Karakter Eğitimi - Rahşan Gürel - Hayat Yayıncılık

Hikâyelerin insan ruhu üzerindeki iyileştirici tesirinden yararlanmak, geleneksel ve biraz da o özel anlamı buharlaşmış bir eğitim yöntemidir.

 

Sokak Felsefesi - Doğu Ergil - Granada Kitap

"Aya giden astronotlar yer kürenin, ona "mavi gezegen" adının verilmesine neden olan, olağanüstü fotoğraflarını göndermişlerdi. Dünyamız uzaydan karaları, denizleri, atmosferi ve bulutlarıyla muhteşem görünüyordu. Görünmeyen şeyler insanlar, uluslar ve sınırlardı. İşte bu da evrenin bize verdiği başka bir mesaj: "yerküre, ona can veren varlıklarıyla tüm insanlığa ait; onu bölüp, paylaşıp, eksilttiğiniz zaman doğal düzeni ve onun ahengini bozuyorsunuz."

 

Alevi Olmak - Hasan Harmancı - Destek Yayınları

Alevilik, yüzyılın başından beri en çok aşındırılan felsefe ve inançların başında gelir. Aleviliğin anlatılmaya ve tartışılmaya başlandığı son yüzyıl, Aleviliğin en kirletilmiş ve temizlenmeye muhtaç dönemidir. Alevilik ve Aleviler bu dönemde keşfedilirken "fil" örneğine maruz bırakıldılar.

 

Faili Meçhul Türkler - Kubilay Koçak - Yeditepe Yayınevi

Kağan, hakan, han, sultan, padişah, cumhurbaşkanı veya başbakan unvanlarından hangisini kullanırsa kullansın, iktidara sahip olmalarından dolayı devleti yöneten hükümdarların hayatları her zaman tehdit altında olmuştur.

 

Üstad Bediüzzaman'ın Van Hayatı Ayhan Işık Şahdamar Yayınları

Ne Anlatıyor? Hazreti Bediüzaman'ın 1894-1925 yılları arasında farklı zamanlarda uğradığı Van'daki hayatını, yaşadıklarını, talebelerini ve hatıraları derli toplu ele almaya çalışan bir eser... Niçin Okunur?

 

İsrafil'in Aynası - Şebnem Pişkin - Kent Kitap

Elementtim öldüm, bir bitki oldum; bitkiydim öldüm, bir hayvan oldum, hayvanken öldüm, bir insan oldum" Ve ruh, yedi kat yukarı göklerdeki tahtını bırakır da aşağılara, hem de ta aşağılara inmeye gönüllü olur.

 

Gözyaşlarımı Sildiğim Gün - Linda Howard - Martı Kitabevi

En tehlikeli kadın çocuğundan koparılmış olandır! Milla ve David, aileye yeni katılan oğulları Justin'le mutlu bir hayat sürerken beklenmedik bir felaketle sarsılırlar. Organ mafyası ve çocuk tacirlerinin son hedefi Justin, aileden korkunç bir şekilde koparılmıştır. Gelecekle ilgili tüm hayalleri yıkılan çift için hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

 

Sanatçıların İstanbul'u - Pozitif Yayınları

Sanatçı olmak hep başka duyarlıkları beraberinde getirir. O farklılıkları yaşayabilmek, başka gözlerle dünyaya bakabilmek adına sinemalara, konserlere, sergilere koşarız. İstanbul üzerine sohbetlerden oluşan serimizin bu üçüncü kitabında bu sefer sanatçıların gözünden İstanbul'a bakıyoruz. Hangi resimlere ilham kaynağı oldu, hangi şarkıları yazdırdı, hangi filmlerin arka fonu oldu görüyoruz. Kimlerle mi çıkıyoruz bu yolculuğa;

 

Cumhuriyet Tarihi Soyadı Hikayeleri - Emine Gürsoy - Naskali Doğan Kitap

Türkiye'nin dört bir yanından soyadı hikâyeleri... Şaşırtıcı ve eğlenceli hikâyeleriyle değerli bir kaynak 1934 Soyadı Kanunu'yla, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları, aile reislerinin belirlediği birer soyadı seçtiler. Bu soyadlarının her birinin farklı hikâyesi vardı. Kimi kökenlere, kimi görünüşe, mizaca, kimi mesleğe dayanıyordu. Kimisi de nüfus memurlarının tercihine kalmıştı. Bazı soyadlarının ardında ise çok daha karmaşık ve ilginç hikâyeler yatıyordu.

 

Akl-ı Kemal Kutulu Set (4 Kitap Takım) - Sinan Meydan - İnkılap Kitabevi

Atatürkün Akıllı Projeleri O Nasıl Yaptı Ötekiler Nasıl Yıktı? Devrim ve Karşı Devrim Dünyaya parmak ısırtan Cumhuriyet mucizesi akıllı projelerin, akıllı projeler ise Akl-ı Kemal'in (Atatürk'ün aklının) bir ürünüdür.

 

Hizmet Rehberi - Bediüzzaman Said-i Nursi - Nesil Yayınları

Risale-i Nur, benim gibi âciz ve ihtiyar ve zaif bir biçareye bedel, genç, kuvvetli çok Said'leri içinizde bulmuş ve bulacak. Onun için bundan sonra Risale-i Nur'un tekmil-i izahı ve haşiyelerle beyanı ve ispatı size tevdi edilmiş, tahmin ediyorum.

 

Genç Hikayeciye Tavsiyeler - Şemsettin Yapar - Sütun Yayınları

İnsan, başkasından tavsiye alarak hikayeci olmaz. Bu doğru. Yazmak, herkesin yalnız çıkacağı bir yolculuktur, itekleyerek yürünmez, evet. Ama her genç yazarın bu yolda bazı tavsiyelere de ihtiyacı vardır. Yanlış mı? Bu kitap, kulenin fildişi korkuluklarına tutunup aşağıdaki yazma heveslilerini küçümseyen bazı usta yazarlara ünlemli bir selam gönderiyor.

 

İskender Lahti Nezih Başgelen - Arkeoloji ve Sanat Yayınları

İskender Lahdi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nde bulunan en önemli eser kabul edilmektedir. 1887 yılında Sidon kentinin krallar mezarlığında bulunmuştur.

 

Nur-i Muhammedi - Mehmet DEMİRCİ - Nefes Yayınları

İslam mutasavvıfları yaratılışı açıklarken Cenâb-ı Hakk'ın bilinmeyi murad etmesinden ve ilk olarak da Hazreti Muhammed'in (s.a.s) nurunu yaratmasından bahsederler. Daha sonra yaratılan her ne var ise bu nurdan yaratılmıştır.

 

Rabbin Sana küsmedi - Yusuf Özkan Özburun, Senai Demirci - Hayat Yayıncılık

O'nunlasın her zaman, bütün internet bağlantılarından daha hızlı, tüm kısa mesajlardan daha doğrudan, tüm plastik kahramanlardan daha gerçek, tüm tv dizilerinden daha dostça. O varken "yalnızlık" sadece bir kelimedir.

 

Teknolojinin Evrimi - George Basalla - Doğu Batı Yayınları

StanleyKubrick, 2001: A Space Odysseyfilminin girişinde insanlığın şafağında bir su birikintisi etrafında verilen mücadeleyi betimlerken, bir kemik parçasını silah olarak daha önce defalarca test etmiş, topluluğun geri kalan üyelerine göre belki biraz cesur, biraz daha farklı düşünen üyesinin liderliğinde kazanılmışİlkçağ'a özgü bir savaşı anlatır. Zaferin getirdiği coşkuyla bu öncü kahraman, silahını havaya fırlatır ve bu silah gizemli bir değişimiçinde, şeklen de benzediği bir uzay aracına dönüşür.

 

Milyonlarca Gölgenin Altında - Andrea Busfield - Pegasus Yayıncılık

Rengârenk bir uçurtma gölgelerle kaplı gökyüzünde uçabilir mi? Kapkaranlık bir şehir. Her yer gölgelerle kaplı. 11 yaşındaki Fuat bu gölgelerin altında doğup büyüyen çocuklardan yalnızca biri. Babası ve ağabeyi öldürülmüş, ablası Taliban tarafından kaçırılmış. Böyle acı dolu bir hayatı nasıl bir gelecek bekliyor olabilir? İş için İngiltere'den Afganistan'a gelen genç ve güzel Georgie Afgan siyasetinde önemli bir rol oynayan karizmatik, güçlü ve zengin Hacı Halit Han'a âşıktır. Ancak bu aşk da tıpkı Fuat'ın hayatı gibi acı gerçeklerin ve geçmişin gölgesinin altında yitip gitme tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Fuat ve Georgie'nin tesadüflerle kesişen hayatları kaderlerini de ortak bir yola sokarak onları zorluklara karşı umutla ve inançla göğüs germeye iter.

 

Kelebeğin Rüyası - Yılmaz Erdoğan - Doğan Kitap

Aşk en gücel bahanesidir şiirin... Yılmaz Erdoğan'ın, İkinci Dünya Savaşı yıllarında Zonguldak'ta yaşayan ve genç yaşta aramızdan ayrılan şairler Rüştü Onur ile Muzaffer Tayyip Uslu'yu anlatan filmi Kelebeğin Rüyası'nın senaryosu...

 

Derleyen; Müjdat GÖKÇE