"Kitap Hediye Günü" kutlandı

"Kitap Hediye Günü" kutlandı

Ağaçlara kitapların asıldığı etkinlikte, çocuklara "Mevlana", "Yunus Emre" gibi çizgi romanların da yer aldığı kitaplar hediye edildi

 Herkese Kitap Vakfı tarafından ilan edilen "Kitap Hediye Günü" çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kültür AŞ Genel Müdürü Nevzat Kütük, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ iş birliğiyle Miniatürk Parkı'nda gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, böyle bir etkinliğe ev sahipliği yaptıkları için gurur duyduklarını söyledi.

Kitap okumanın bir ihtiyaç olduğuna vurgulayan Nevzat Kütük, "Kitap Günü'nün oluşmasının fikir babası, çilesini çeken, Herkese Kitap Vakfı'na teşekkür ediyorum. Böylesine bir olaya vesile oldukları ve kitap okuma alışkanlığının kazanılması amacıyla yaptıkları çalışmalardan dolayı kendilerini kutluyorum." dedi.

"Okuyan Türkiye İçin, Herkese Her Yerde Kitap" sloganı ile yola çıkan Herkese Kitap Vakfı'nın Kurucu Genel başkanı Bülent Şenver ise vakıf tarafından her yılın nisan ayının üçüncü pazarının "Kitap Hediye Günü" ilan edildiğini anımsattı.

Kitap hediye etmenin zor olmadığının altını çizen Şenver, bugün herkesin tanıdığı ya da tanımadığı birine kitap hediye etmesini arzuladıklarını aktardı.

- "Hayalimiz, milyonlarca insanın birbirine kitap hediye etmesi"

Şenver, kitap hediye edenin de hediyeyi alanın da mutlu olacağını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bir kitap insanı mutlu eder mi? Eder. Biz Herkese Kitap Vakfı olarak, Anadolu'daki okullara 140 bin kitap gönderdik. O çocuklar bize fotoğraf gönderiyor. O fotoğraflara baktığınızda, kitabın bir çocuğu ne kadar çok mutlu ettiğini, gözlerinin içindeki gülümsemeden anlıyorsunuz. Bugün herkese, kitap hediye etme sorumluluğu düşüyor. Hayalimiz, bundan 4-5 yıl sonra, nisanın 3. pazarı olduğunda milyonlarca insanın birbirine kitap hediye etmesi."

Projeye destek veren Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal Zeynioğlu da kitap okunmasını ve kitap sevgisini artırmak için yapılan çalışmaları desteklediklerini anlattı.

"Kitap Hediye Günü"nün kalıcı olmasını istediklerini dile getiren Zeynioğlu, "Herkese Kitap Vakfı'ndan böyle bir düşünce geldiğinde 'Yanınızdayız' dedik. Umarız ki bugün, gelecek yıllarda hiç duyurulmadan, insanların birbirine hediye ettiği, kitap okuma alışkanlığını paylaştığı bir gün olarak yerleşir." diye konuştu.

Ağaçlara kitapların asıldığı etkinlikte, çocuklara "Mevlana", "Yunus Emre" gibi çizgi romanların da yer aldığı kitaplar hediye edildi.

Daha sonra etkinliğe katılan ilgililer ve çocuklar, sembolik olarak kitap fidanı dikti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :