"Kıskançlık" cinayeti 4 yıl sonra çözüldü

"Kıskançlık" cinayeti 4 yıl sonra çözüldü

İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, ailesinin 4 yıl önce hakkında kayıp başvurusu yaptığı kadınla ilgili dosyayı tekrar ele alarak yaptığı çalışmada, kadının "kıskançlık cinayeti"nin kurbanı olduğunu ortaya çıkardı- Dedektör köpekler tarafından bulunan

İZMİR (AA) - İzmir'de hakkında 4 yıl önce kayıp müracaatı yapılan kadının dosyasını tekrar açan polis, söz konusu kişinin, imam nikahlı kocası tarafından "kıskançlık" nedeniyle öldürüldüğünü ortaya çıkardı. Dedektör köpekler tarafından bulunan ve kadına ait olduğu değerlendirilen kemikler DNA incelemesine gönderilirken, imam nikahlı kocası ise cinayet zanlısı olarak tutuklandı.

Alınan bilgiye göre Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, sonuçlanmamış dosyalar üzerinde yaptıkları yeniden değerlendirmeler kapsamında, ailesi tarafından 21 Ağustos 2012'de Boğaziçi Polis Merkezi Amirliği'ne kayıp müracaatı yapılan Hediye Gülfidan Kara'nın (35) dosyasını yeniden incelemeye aldı.

Kara'nın kaybolma öncesinde irtibatta olduğu kişileri araştıran polis, kadının çevresindeki birçok kişiyle birlikte, o dönem cezaevinde kalan imam nikahlı kocası Rasim Semetey (37) ve cezaevindeki arkadaşlarının ifadesine başvurdu. Cezaevinden alınan bilgide kadının kaybolduğu tarihlerde, iki çocuğunun babası Semetey'in açık cezaevinden izin alarak dışarı çıktığını tespit eden polis, cezaevi arkadaşlarının da çelişkili ifadeleri nedeniyle dikkatlerini bu yöne yoğunlaştırdı.

Polis, savcılıktan izin alarak planladığı operasyon kapsamında, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi özel harekat polislerinin de desteğiyle Bayraklı'da 2 ayrı adrese operasyon düzenleyerek, Rasim Semetey ile birlikte kardeşi U.C.S. (34), annesi R.S. (60) ve cezaevinden arkadaşı E.Ç'yi (37) gözaltına aldı.

Emniyette uzman ekipler tarafından sorgulanan şüpheliler, Kara'nın Rasim Semetey tarafından öldürüldüğünü itiraf etti.

- "Kıskançlık cinayeti" itirafı

Bunun üzerine tekrar sorgulanan Rasim Semetey, suçunu kabul etti.

Olay günü izinli olarak cezaevinden çıktığını, buluştuğu Hediye Gülfidan Kara'nın cep telefonunu başka bir erkeğin araması nedeniyle kıskandığını söyleyen Semetey, "başka kişiyle gönül ilişkisi olduğundan şüphelendiği" Kara'yı tartışma sonrası boğarak öldürdüğünü ve Pınarbaşı'nda ormanlık alana attığını anlattı.

İfade sonrası polis ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri Pınarbaşı'ndaki ormanlık alanda, kadavra kokusuna duyarlı özel eğitimli 2 dedektör köpekle yaptığı aramada, kemik parçaları buldu. Kemikler DNA tespiti için Ankara Kriminal Polis Labaratuvarına gönderilirken, "kasten adam öldürmek" suçlasasıyla adliyeye sevk edilen Semetey tutuklandı, diğer 3 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklanan zanlının yağma suçundan cezaevinde yattığı, 2014'te tahliye olduğu öğrenildi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :