Kişiye özel yardım hareketi

Kişiye özel yardım hareketi

NKÜ Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öncülüğünde gerçekleşen organizasyonda, mont, kazak, pantolon ve ayakkabı gibi malzemeler, ihtiyaç sahiplerine beden ve ayak ölçülerine göre gönderiliyor - NKÜ Marmaraereğlisi M

TEKİRDAĞ (AA) - SÜLEYMAN COŞKUN BOZYEL - Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öncülüğünde gerçekleşen organizasyonda, mont, kazak, pantolon ve ayakkabı gibi malzemeler ihtiyaç sahiplerine beden ve ayak ölçülerine göre gönderiliyor.

Organizasyon kapsamında, ihtiyaç sahiplerinin önce beden ölçüleri ve ayakkabı numaraları öğreniliyor. Bilgiler doğrultusunda, ihtiyaç sahibine göre temin edilen kıyafetler paketlenip, isme özel postalanıyor.

NKÜ Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Veli Sırım, AA muhabirine açıklamasında, 2 yıl önce başladıkları bu proje ile şu ana kadar 3 bin ihtiyaç sahibine ulaştıklarını söyledi.

Sırım, okul bünyesinde ikisi mezun 12 öğrencinin kurduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü tarafından öğrenciler ile hayırseverlerden tedarik edilen ihtiyaç malzemelerinin Türkiye'nin dört bir yanındaki öğrencilere yollandığını anlattı.

- Yardımlar tüm Türkiye'ye gönderiliyor

Türkiye'nin en doğusuna kadar ulaştıklarını belirten Sırım, şunları söyledi:

"Öğrencilere yönelik teorik eğitimin yanı sıra hayata, mesleğe ve topluma hazırlamak adına birtakım kulüpler aracılığıyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bunların içinde en aktif çalışanı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü oldu. Yaklaşık 2 yıl öncesi bu kulüp bünyesinde faaliyet gösteren birkaç öğrencimiz aracılığıyla önce bize talep geldi. Türkiye'nin farklı bölgelerindeki 3 bin öğrenci kardeşimize yardımlar gönderildi. Yardımları kargo firmalarının ulaşabildiği bölgelere bu yolla, diğer bölgelere ise gönüllüler aracılığıyla gönderiyoruz."

- Öğrenciler sorumluluk üstlendi

Faaliyetin birkaç yardımdan sonra sona ereceğini düşündüklerini dile getiren Sırım, şöyle devam etti:

"Öğrencilerimiz ciddi anlamda bu işe sarıldı ve sorumluluğu üstlendi. Gönderdikleri hediyelerin nasıl bir memnuniyet, sevinç uyandırdığını, oradaki çocukların hayatlarının küçük hediyelerle ne kadar büyük değişimlere neden olduğunu gördüler. Bu onları daha da heyecanlandırdı ve adete bir çığ gibi büyüdü. Geçen 1 yıl içinde yaklaşık 40 yardım ve hediye paketi gönderilmişti. Bu yıl sadece yarı dönemde bu rakamın iki mislisi gerçekleşti."

Sırım, yardım malzemelerinin, gönderilecek kişinin beden ölçülerine göre hazırlandığını sözlerine ekledi.

Müdür Yardımcısı Hicran Özlem Ilgın de projenin iki yıl önce mezun olan bir öğrencinin talebi üzerine başlatıldığını anlattı.

Projenin yükünü öğrencilerin taşıdığını aktaran Ilgın, şu ana kadar 77 yardım paketinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını dile getirdi.

- "Burada olmaktan çok mutluyum"

Öğrenci Gamze Genç ise küçük sayılarla başlayan yardım hareketinin her geçen gün çığ gibi büyüdüğünü söyledi.

Kulübün yardım faaliyetlerini devam ettirdiğinin altını çizen Genç, "Birçok kardeşlerimize, ihtiyaçlarını hazırlayıp göndermek çok güzel bir duygu. Bu kulüpte olmaktan çok mutluyum. Burada 2 bin 500'ün üzerinde kardeşe sahip oldum." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :