Kısıtlamaları sona eren Konya'da koronavirüs risk haritasının son hali nasıl?

Kısıtlamaları sona eren Konya'da koronavirüs risk haritasının son hali nasıl?

10 Mart'ta Türkiye’de ilk vakaların görüldüğü günden bu yana Konya, kısıtlamaların dışına hiç çıkamadı. Sokağa çıkma kısıtlamalarının tamamını gören Konya’da Covid-19 risk haritasında kırmızı renkli alanlar 1 Haziran tarihi itibariyle belli oldu.

Sokağa çıkma kısıtlamalarının hepsinde kısıtlaması kaldırılmayan Konya'da ilk yayınlanan Covid-19 haritasında riskli bölgelerin fazlalığı dikkatlerden kaçmamıştı. Yeni yayınlanan Covid-19 risk haritası da diğerlerinden farklı görünmüyor.

Tüm hızıyla devam eden Covid-19 mücadelesinde Türkiye'de vaka sayıları gün geçtikçe azalıyor. Pik noktasını geçen Türkiye'de Konya, Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Manisa, Sakarya, Samsun, Van, Zonguldak'ın yer aldığı toplamda 15 ilimizde kısıtlamalar devam etmişti.

Uygulanan kısıtlamalar büyük oranda sonuç verse de kısıtlamaları takip eden günlerde yaşanan sosyal hareketlilik yine Covid-19 risk haritasına yansıdı.

Konya'da ve Türkiye genelinde 20 şehirde ise maske takma zorunlu hale getirildi. Kısıtlamaların kaldırılması bir yana Konya Valiliği mesai bitimine doğru yayınladığı hıfzıssıhha kararlarında şehir içinde maske takmanın zorunlu olduğunu ve takmayanlara idari para cezası verileceğini ilan etti.
Geçtiğimiz haftalarda Konya'da Covid-19 risk haritasında kırmızı bölgelerin arttığı görülüyordu. Sonraki haftalarda da bu durum devam etti. 

Son harita da önceki haritaları aratmadı. Konya'da kırmızı renkli olan yerlerin sayılarında pek de değişiklik yok gibi görünüyor.

HARİTA RENKLERİ NEYE GÖRE BELİRLENİYOR?

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan koronavirüs risk haritasında yer alan uyarıda "Bu harita, tespit edilmiş Covid-19 hastalarının ve temaslı riskli kişilerin adreslerine göre oluşturulmuş yoğunluk haritasıdır. Noktasal veri içermemektedir" cümlelerine yer veriliyor ve kırmızı bölgelerin ne anlama geldiği bu şekilde tanımlanıyor.

KONYA'DA 01 HAZİRAN TARİHİ İTİBARİYLE RİSKLİ ALANLAR NERELER?

01-haziran-2020-konya-koronavirus-risk-haritasi.jpg01-haziran-2020-konya-koronavirus-risk-haritasi-2.jpgkonya-koronavirus-risk-haritasi-23-mayis-2020-5.jpg01-haziran-2020-konya-koronavirus-risk-haritasi-3.jpg

23 MAYIS TARİHİNDEKİ HARİTA NASILDI?

konya-koronavirus-risk-haritasi-23-mayis-2020-1.jpgkonya-koronavirus-risk-haritasi-23-mayis-2020-2.jpgkonya-koronavirus-risk-haritasi-23-mayis-2020-3.jpgkonya-koronavirus-risk-haritasi-23-mayis-2020-4.jpg

Etiketler :