Kısıklı'da "Hakimiyet Milletindir" grafitisi

Kısıklı'da "Hakimiyet Milletindir" grafitisi

İSTANBUL (AA) - SAMET DOĞAN - Üsküdar Gençlik Merkezi'nde eğitim alan grafiti öğrencileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'daki konutunun...

İSTANBUL (AA) - SAMET DOĞAN - Üsküdar Gençlik Merkezi'nde eğitim alan grafiti öğrencileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'daki konutunun önünde demokrasi nöbeti tutanlara destek amacıyla, alandaki platforma grafitiyle "Hakimiyet Milletindir" yazdı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik protesto eylemlerinin devam ettiği alanda AA muhabirine açıklamada bulunan Üsküdar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Yakup Öksüz, "Gençlik Merkezimizde grafiti eğitimi alan öğrencilerimiz, darbe karşısında bir şeyler yapmak düşüncesiyle, 'Hakimiyet Milletindir' yazısını bu platforma yazdılar. Böylelikle gençler, darbecilere karşı milli iradenin yanında olduğunu gösterdi." dedi.

Gençlerin sanatı kullanarak halkın yanında olduğunu göstermesinin gurur verici olduğunu kaydeden Öksüz, insanların yazıya büyük ilgi göstererek önünde fotoğraf çektirdiklerine işaret etti.

Üsküdar Gençlik Merkezinde grafiti eğitmenliği yapan Fatih Palaz da aktif bir şekilde pek çok yerde ve okullarda çeşitli projeler yaptıklarını dile getirerek, bu kez halk için ve gerçek birer sanatçı olarak sokağa çıktıklarını aktardı.

Palaz, sanatı her yere aktarma gayreti içerisinde olduklarına vurgu yaparak, "Biz de burada sanatımızla var olmak, destek olmak istiyoruz. Babalarımız darbe dönemlerinde karşıtlıklarını duvar yazılarıyla ifade etti. Biz de bugün daha sanatsal ve daha renkli bir yazıyla tepkimizi ortaya koyduk." dedi.

Halkın, hakimiyeti kaybetmemek için şehitler verdiğini aktaran Palaz, "Hakimiyet Milletindir" sözünün ön plana çıktığının altını çizerek, "Sanat kesinlikle toplumun dışında kalamazdı. Özellikle de böyle bir günde en önde olmalıydık. Burada insanlarla bir aradayız. İnsanlar önünde fotoğraf çekiyor. Bu da bizi mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

Üsküdar Gençlik Merkezi Güzel Sanatlar Kulübü Başkanı Nurgüzel Korkmaz ise merkezde iki yıldır görev yaptığını belirterek, "Sanat denilince farklı bakış açılarıyla karşılaşıyoruz. Nuri Pakdil, yurdumuzda yabancılaşmanın sanatla gerçekleştiğini ve tekrar sanatla aslımızı bulacağımızı söylüyor. Bu doğrultuda, meydanda olan insanlar gibi biz de meydandayız." diye konuştu.

Üsküdar Belediyesinin kendilerine büyük imkan tanıdığını kaydeden Korkmaz, yetenekli gençlerin bir araya gelerek, milletin üstün olduğunu, istediğinde kazanabilecek bir güce sahip olduğunu ifade edebilmek için "Hakimiyet Milletindir" yazısını duvara farklı renklerle yazdıklarını belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :