Kışanak ve Anlı'nın tutuklanması

Kışanak ve Anlı'nın tutuklanması

Diyarbakır TSO, Ticaret Borsası ve DESOB hakkında, Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasının ardından yaptıkları açıklama nedeniyle inceleme başlatıldı

DİYARBAKIR (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Diyarbakır'da terör soruşturması kapsamında tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile DBP'li Belediye Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasının ardından yaptıkları açıklama nedeniyle Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Ticaret Borsası (DTB) ile Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) hakkında inceleme başlattı.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınmasının ardından 15 oda ve borsa ile sivil toplum kuruluşu tarafından basın açıklaması yapılarak, gözaltı kararına tepki gösterilmişti. Sivil toplum kuruluşları arasında bulunan DTSO, DTB ve DESOB hakkında inceleme başlatıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından görevlendirilen 2 müfettişin Diyarbakır'a gelerek, 3 kurumun evraklarını incelemeye başladığı belirtildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen Kışanak 25 Ekim günü Diyarbakır Havalimanı'nda, Anlı ise adresinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Kışanak ve Anlı, 30 Ekim'de sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :