Kış kapıya dayandı! Yağışlı ve soğuk hava dalgası Konya'yı da etkisi altına alacak

Kış kapıya dayandı! Yağışlı ve soğuk hava dalgası Konya'yı da etkisi altına alacak

Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava dalgasının etkisi altına giren Konya’da hava sıcaklığı bir anda düşecek, kar ve yağmur etkili olacak. Termometreler pazartesi gününden itibaren gece, salıdan itibaren ise gündüz sıfırın altında değerleri gösterecek

Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava dalgası yurdu etkisi altına almaya başladı. Bu gece itibariyle bu dalganın etkisi altına girmeye başlayan Konya'da hava sıcaklığının sert bir düşüş sergileyeceği öngörülüyor.

Konya'da mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcak günler geride kalıyor. Meteoroloji verilerine göre önümüzdeki günlerde Konya'da hava sıcaklığının 10 ila 20 derece düşeceği tahmin ediliyor. 15 Şubat Pazartesi itibariyle 3 gün yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre Konya'da Şubat ayı normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığında - 20 dereceye kadar düşüş yaşanacak. Sıcaklık yer yer mevsim normallerinin de altına inebilecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük tahminlerine göre, Konya ve ilçelerinde hafta başı itibariyle yağış etkili olacak. Konya'da pazartesi günü yağmur ve karla karışık yağmur, salı ve çarşamba günleri ise kar yağışının azalması ön görülüyor. Çok bulutlu bir havanın etkili olacağı perşembe günü ise bazı ilçelerde gece sıfırın altında 17-18 derecelerin yaşanacağı tahmin ediliyor. 

Konya merkez ve ilçelerinde 10 günlük hava tahmini:

1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.