Kırşehir'e 8 yeni ambulans

Kırşehir'e 8 yeni ambulans

KIRŞEHİR (AA) - Sağlık Bakanlığı tarafından Kırşehir'e gönderilen 8 ambulansın hizmete girdi.İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde '8 Ambulans, 8 Fidan'...

KIRŞEHİR (AA) - Sağlık Bakanlığı tarafından Kırşehir'e gönderilen 8 ambulansın hizmete girdi.

İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde '8 Ambulans, 8 Fidan' temasıyla düzenlenen törende konuşan Vali İbrahim Akın, yeni ambulansların Kırşehir'de devam eden sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracağını söyledi.

Kırşehir'in ambulans ve istasyon başına düşen nüfus ortalamasına göre hastalara ulaşma konusunda Türkiye ortalamasında iyi durumda olduğunu vurgulayan Vali Akın, şunları kaydetti:

"40 ambulansa sahip olduğumuz Kırşehir’de merkezde vakıalara ulaşma süremiz 5,41 dakika, kırsal bölgelerde ise 14,41 dakikadır. Yeni ambulanslar da hızımıza hız katacak, hastalara daha çabuk ulaşılmasını sağlayacaktır. Günümüzde vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaşmış, hastalar hastaneye gönül rahatlığı ile gitmektedir. Devletimizin verdiği destekler hızla devam edecektir. Geniş bir sağlık ordusu ile vatandaşlarımıza sağlık hizmetleri sunduğumuz Kırşehir'de ambulansların hayırlı olmasını temenni ediyor, kazasız belasız çalışmalar diliyorum."

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli de yeni ambulansların acil durumlarda hastalara ulaşma konusunda güç katarak, başarı sağlanacağını hatırlattı.

İl Sağlık Müdürü Suat Türkoğlu da ambulanslar ve araç filosu ile sağlık hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından ambulansların hizmete girmesi anısına hastane ve İl Sağlık Müdürlüğü bahçesine fidan dikildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :