Kırşehir'de kaçak kömür uyarısı

Kırşehir'de kaçak kömür uyarısı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, hava kirliliğiyle mücadele için vatandaşları kaçak kömür kullanmamaları konusunda uyardı.İl...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, hava kirliliğiyle mücadele için vatandaşları kaçak kömür kullanmamaları konusunda uyardı.

İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Mahalli Çevre Kurulunun hava kalitesinin Korunması ve hava kirliliği ile mücadele için alınacak tedbirler ve uygulanacak yakıt programı konusunda bazı öneriler belirlediği dile getirildi.

Kış sezonunda hava sıcaklığının 15 derecenin üstünde olduğu günlerde kalorifer ve sobaların yakılmamasının uygun olacağı ifade edilen açıklamada, kalorifer yakma saatlerine ve talimatlara uyulmasının önemine işaret edildi.

Yakıtların daha verimli yakılması için soba ve kalorifer kazanlarının TSE standartlarına uygun olması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada,Kırşehir Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden satış izin belgesi alınmış olanların dışındaki kömürlerin kaçak kömür olarak nitelendirildiğine dikkat çekilerek, bu konuda dikkatli olunması istendi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :